Evenimentul Zilei > Sport > Gigi Mulţescu e noul antrenor principal al lui Dinamo
Gigi Mulţescu e noul antrenor principal al lui Dinamo

Gigi Mulţescu e noul antrenor principal al lui Dinamo

Conducera „câinilor roşii” nu a avut nevoie decât de câteva ore la dispoziţie pentru a-i găsi un înlocuitor lui Jerry Gane.

Gane a decis să rupă colaborarea cu gruparea din „Şoseaua Ştefan cel Mare”, după eşecul suferit de Dinamo, ieri seară, în ultima etapă de campionat, iar şefii alb – roşiilor s-au mişcat repede de tot. Deşi preşdintele Consiuliului de Administraţie al formaţiei din „Groapă”, Constantin Eftimescu, negase săptămâna trecută că a început să poarte discuţii cu Gigi Mulţescu, veteranul îm vârstă de 69 de ani va prelua, începând de astăzi, conducerea băncii tehnice a bucureştenilor.

Mulţescu s-a înţeles rapid cu acţionarii lui Dinamo şi va fi prezent deja, în această după – amiază, la cantonamentul echipei de la baza din Săftica. „La ora 16.00., la Săftica, Gigi Mulţescu va relua antrenamentele de acolo de unde le lăsase în septembrie anul trecut” a fost anunţul oficial al fanilor din Asociaţia „Doar Dinamo Bucureşti”, publicat pe pagina de Facebook a Peluzei Cătălin Hîldan.

 Fanii din DDB au insistat pentru numirea lui Mulţescu

Chiar dacă şefii trupei din „Şoseaua Ştefan cel Mare” şi-au dorit să mizeze pe Ionel Gane până în pauza competiţională din vară, fanii din DDB au insistat pentru debarcarea antrenorului oltean. Tot suporterii din DDB au fost şi cei care au luat legătura cu Mulţescu şi l-au convins pe acesta să-i conducă, din nou, de pe margine pe căpitanul croat Ante Puljic şi ceilalţi coechipieri ai săi.

Primul meci al lui Mulţescu de la revenirea pe banca lui Dinamo va fi programat sâmbătă, de la ora 21:30. În antepenultima rundă a sezonului regulat, alb – roşiii vor întâlni în deplasare, „lanterna roşie” a Ligii I, Politehnica Iaşi.

În altă ordine de idei, echipa din „Groapă” şi-a aflat, tot astăzi, şi numele adversarei din faza semifinalelor Cupei României. În drumul spre trofeu şi spre o calificare nesperată în cupele europene, „câinii roşii” vor da peste campioana surpriză a României din sezonul 2015 – 2016, Astra Giurgiu. Dinamoviştii au evitat Craiova, care se va duela, pentru un loc în ultimul act, cu divizionara secundă Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în ceea ce poate deveni un nou derby al Olteniei.