Gică Hagi, un nou eşec ca antrenor

Gică Hagi, un nou eşec ca antrenor Gica Hagi la Galatasaray Sursa foto: EVZ

"Regele" şi-a reziliat ieri contractul cu Galatasaray Istanbul şi a lăsat echipa turcă în cea mai proastă situaţie din istorie. Tehnicianul a contabilizat cel de-al şaselea insucces al carierei.

Gheorghe Hagi şi-a încheiat catastrofal cel de-al doilea mandat de antrenor al echipei Galatasaray Istanbul.

Ieri, "Regele" şi-a reziliat contractul cu gruparea "Cim Bom Bom", din pricina rezultatelor slabe pe care le-a înregistrat în ultima jumătate de an.

Antrenorul român a preluat echipa "roş-galbenilor" în octombrie 2010, luându-i locul olandezului Frank Rijkaard. În cele 26 de partide, Hagi a înregistrat 9 victorii, 7 egaluri şi 10 înfrângeri.

Un deceniu de dezamăgiri

Echipa a intrat în colaps, se află pe locul 11 în campionat, a fost eliminată din Cupa Turciei, iar suporterii au trecut la ameninţări fizice la adresa jucătorilor şi a conducătorilor. Marea problemă a "Regelui" a fost atmosfera explozivă din vestiar. Antrenorul s-a certat cu bosniacul Zvezdan Misimovici, pe care l-a dat afară, apoi şi i-a pus în cap pe cehul Milan Baros şi pe australianul Harry Kewell, care i-au criticat metodele de lucru.

Hagi şi-a mai trecut în palmares un nou insucces în cariera de antrenor, pe care a început-o în urmă cu 10 ani. "Regele" a debutat pe banca tehnică a echipei naţionale, în 2001, atunci când a ratat calificarea la turneul final, după un meci de baraj pierdut contra Sloveniei. Doi ani mai târziu, Hagi a fost numit "principal" la formaţia turcă Bursaspor, dar nu a rezistat decât jumătate de sezon, din cauza parcursului submediocru. În acea ediţie, Bursaspor a retrogradat, iar în sezonul trecut a câştigat campionatul intern.

După ce a făcut istorie ca jucător, Hagi a revenit la Galatasaray ca antrenor, în 2004. A câştigat Cupa Turciei, dar a plecat în vara anului 2005 din cauza neînţelegerilor cu oficialii. În ţară le-a pregătit pe FC Timişoara, în 2006, şi pe Steaua - în 2007, dar pe banca niciuneia dintre aceste echipe nu a rezistat un sezon întreg.

Hagi va avea mai mult timp să se axeze pe proiectele pe care le derulează în România. Azi începe competiţia "Cupa Hagi Danone". Micii fotbalişti se vor întâlni în prima etapă a competiţiei la Cluj-Napoca, în acest weekend, şi ar putea să dea ochii chiar cu Hagi, care acum are timp şi pentru astfel de activităţi.