Gică Hagi: "Tot în fotbal o să mă vedeţi"

Gică Hagi: "Tot în fotbal o să mă vedeţi"

Gică Hagi a evitat să vorbească despre posibilitatea de a reveni la cârma naţionalei României.

Gică Hagi încearcă să-şi încarce bateriile după ce aventura sa pe banca tehnică a echipei Galatasaray Istanbul a luat sfârşit mai repede decât s-ar fi aşteptat. Fostul "decar" al naţionalei României a asistat la meciurile din etapa a doua a actualei ediţii a Cupei Danone - competiţie fotbalistică rezervată copiilor - care s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute la Constanţa, oraşul de reşedinţă al "Regelui".

Hagi s-a declarat încântat de jocul micuţilor fotbalişti, chiar dacă vremea n-a ţinut cu ei. "Au fost două zile urâte la Constanţa, cu ploaie, dar vedeţi, copiii încearcă să dea maximum, cu toate că le-a fost greu. E bine că încă mai joacă fotbal copiii. Mulţi dintre ei au calităţi, potenţial există, important este să le fie create competiţii şi momente în care ei să se desfăşoare, să joace cât mai mult. E mult de muncă până ca ei să ajungă mari fotbalişti, dar cine o să fie ambiţios şi talentat îşi va putea crea o carieră frumoasă", a spus Hagi.

"Naţionala-minune", dată ca exemplu de "Rege"

Ne puteți urmări și pe Google News

Deşi cariera de antrenor nu i-a adus până acum satisfacţii, Gică Hagi a lăsat de înţeles că nu are de gând să renunţe la această meserie. Întrebat dacă ar accepta să pregătească o echipă din România, fostul căpitan al tricolorilor a răspuns: "Dacă fac competiţii pentru copii de 10-12 ani, dacă am construit o academie, înseamnă că mă interesează fotbalul românesc. Pe mine tot în fotbal o să mă vedeţi. Unde, nu ştiu, dar în fotbal". Hagi s-a abţinut însă să spună dacă ar fi tentat să-i ia locul lui Răzvan Lucescu pe banca tehnică a naţionalei României.

Gică Hagi a lăudat "naţionala- minune" a juniorilor sub 17 ani, care s-a calificat la Campionatul European rezervat acestei categorii de vârstă. "E o naţională tânără, bună, competitivă, dacă a ajuns să se califice la turneul final. Această echipă e un exemplu bun, arată că se poate. Am stat însă de vorbă cu jucătorii care evoluează la mine, la academie, şi le-am spus că greul abia începe pentru ei. Acum toată lumea îi cunoaşte, dar de aici şi până să ajungă fotbalişti mari, este un drum greu. Trebuie să ştie foarte multe şi să-şi gestioneze viaţa personală, pentru că jucătorul depinde de el", a conchis "Regele".