Evenimentul Zilei > Actualitate > Gică Hagi: „Toată lumea se întreabă ce se întâmplă cu fotbalul românesc. Întrebați-l pe Pep Guardiola și vedeți cu ce respect vorbeau despre noi”
Gică Hagi: „Toată lumea se întreabă ce se întâmplă cu fotbalul românesc. Întrebați-l pe Pep Guardiola și vedeți cu ce respect vorbeau despre noi”

Gică Hagi: „Toată lumea se întreabă ce se întâmplă cu fotbalul românesc. Întrebați-l pe Pep Guardiola și vedeți cu ce respect vorbeau despre noi”

Gheorghe Hagi, patronul și antrenorul echipei FC Viitorul, a tras un semnal de alarmă legat de haosul total în care se află fotbalul românesc.

Decăderea fotbalului românesc ridică semne de întrebare și în străinătate, a spus Gheorghe Hagi, într-o conferință de presă. „Regele” a amintit că generația sa a reușit să se bată la cel mai înalt nivel cu forțele mondiale, iar în acest moment, fotbalul autohton este la pământ. Antrenorul a tras din nou un semnal de alarmă și a spus că fenomenul trebuie ajutat pentru a-și reveni.

„Toată lumea se întreabă ce se întâmplă în fotbalul românesc. Toți de afară se întreabă despre lucrul ăsta. Toți. Zece ani am fost cu ei acolo. Zece ani, nu un an. Zece ani competitivi la nivelul cel mai înalt. Ei învățau fotbal de la noi. Și vă rog, întrebați-l pe Pep Guardiola sau pe oricare și vedeți cu ce respect vorbeau despre noi. Cred că ne va trebui foarte mult timp să revenim. Nu o să fie ușor. Dacă vrem să mai facem performanțe internaționale, sportul românesc trebuie susținut. Am mai spus-o de multe ori, dar puțini mă ascultă. Proiectele mari nu depind de noi, depind de oamenii cu putere din România. Eu personal, mă simt mic și neimportant! Încerc să fac un lucru aici, la Constanța, unde m-am născut. Mic, așa cum e el, cât o putea să fac. Și atât”, a spus Hagi.