Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > GIANINA: La lopata

GIANINA: La lopata

Oooh. Uuhuuu. Afff, af, uouf. Phiiiiiiiii. Acu’ am ajuns. De la lopata.

Tot ne amenintau mesaje surde cu pumni prin aer, „ba, ai grija sa n-ajungi la lopata”, degeaba ne-am ferit noi intreaga copilarie, iaca, intr-acolo ne-au dus pe toti drumurile. Ca doar n-am ajuns doar eu asa. Si capra vecinului a trebuit sa-si adune zapada de pe masina, sa o imprastie de langa ea si sa faca o firava cale de acces prin propriile puteri. Toti am facut gimnastica obligatorie, de care au avut grija Dumnezeu si conditiili de trai… care asa sunt, n-avem ce le face – ne-am mai pus si noi sangele in miscare.

Adevarul e ca m-am incalzit bine de tot. Am dat si geaca jos de pe mine cat manuiam la lopata. Aud ca e treaba de barbat, aiurea, e un exercitiu la fel de bun si pentru fete. Erau si doamne, si domnisoare, si fetite care manevrau ustensilele de deszapezit. Cot la cot cu domnii. Toti imbujorati, vorbareti si grijulii cu masinutele lor. Si daca ne mobilizam asa, nicio ninsoare din lume nu ne mai bate.

Chiar, am putea sa provocam un meci cu Dumnezeu. Ia, Doamne, ne poti trimite tu o ninsoare careia sa nu-i facem noi fata? Poti, mda. Hai ca ma ambalasem prea tare. Pfuui, ce ma doare spatele… Si incheieturile se resimt. De fapt, spatele e solicitat cand scoti o portie mare de zapada de sub masina de exemplu. Cel mai mult spatele, dar si muschii mainilor. Ca la sala. Ce-ti mai trebuie gimnastica platita cand, uite, asta naturala te solicita mai intens si mai cu folos?

Problema pe care vreau sa o ocolesc e ca noi n-am face poate niciodata efortul asta comun la un loc cu vecinii, o munca asa declasata, umilitoare, bau-bau-ul copilariei noastre, daca n-ar fi masinile. Daca nu ne-ar pasa asa mult de ele. Si daca nu am fi disperati sa le folosim. Am vazut oamenii insistand pe langa oglinzi sa nu ramana firicel de zapada. Cu maturica, cu lopatele, cu pensulici fine-fine, au facut spatiu in jur, numai cat sa iasa ei. Caci cu ce s-ar deplasa? Si daca tot urnesc din loc masinuta, atunci sa nu zica vreun coleg „Ce-i, ba, cu zapada aia pe capota?”. Atat. Restul nu prea conteaza.

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: