Deși nu a fost ceva extraordinar de grav, după cum a lăsat să se înțeleagă actorul care îl joacă pe Giani, Diță nu a spus negru pe alb ce problemă de sănătate a avut. Se pare că și-a revenit, dar se află încă într-o perioadă de recuperare, potrivit CANCAN.

 

”Băi, eu am început prost (n.r. – anul 2018), adică am fost bolnăvior la finalul anului trecut. Adică nu am început prost, vorbesc prostii, știam că lucrurile o să se rezolve și o să fie bine. Dar eram încă pe recuperare și încă mai sunt. Cu stângul – la modul că băgasem tot stângul și dreptul era la 100 de metri în spate, cam așa e, deci, doar stângul. Da, sunt toate: oboseală, n-ai grijă. Dar toți facem asta – am citit și niște articole, apropo de oamenii care muncesc, pentru că e boala anului 2018, 2017, e boala secolului ăstuia. Când muncești prea mult, că nu mai ești atent, mai bei – las că sunt un pic obosit, mai bem o cafea, mai nu știu ce, știi? Și te iei cu multe altele și zici: o fac și pe aia, o fac și pe aia. Dar la un moment dat, corpul tău zice: «Nu mai faci nimic, stai acasă». Și tu ești: «Nu, că fac», «Nu, zic eu că nu mai faci». Și stai liniștit”, a spus Constantin Diță în emisiunea „La Măruță” de la PRO TV.

Boala l-a ținut mai degrabă într-o stare de contemplare a cauzelor. Nu și-a luat nicio vacanță, în adevăratul sens al cuvântului, în această perioadă, dar a fost ținut departe de proiectele în care era implicat. Acum, îndrăgitul actor încearcă să își creeze un stil de viață mai sănătos, acordând mai multă atenție deciziilor pe care le ia.

„Nu (n.r. – după ce a fost întrebat: «Ai fost în vacanță?»), nu a fost vacanță, a fost chestia asta în care stai cu grijă: «Ce s-a întâmplat?», «Cum e?», «Ce am?». Știi, nu prea e vacanță, nu poți să zici: «Mamă, ce m-am relaxat!», că nu a avut nicio treabă cu relaxarea, dar o să îmi iau vacanță… Nu știu, habar nu am. Încerc (n.r. – răspunzând la întrebarea: «Ai mai multă grijă de tine, ești atent la ce mănânci?»), e un stil de viață, e un fel de trai așa și trebuie să te dezobișnuiești, să scapi de anumite reflexe din-astea proaste. Dar asta cu sănătatea e importantă, înainte de toate. Și îmi doresc să fac bine ceea ce fac. Și îmi doresc să zică oamenii: «Băi, uite, mă, cu tine mai râd seara» – asta îmi doresc! Dacă îmi iese chestia asta, gata!”, a explicat Giani.

Cu privire la ultimii 10 ani din viața sa, actorul se arată foarte mulțumit, mai ales că a primit cel mai frumos cadou de la soția sa, cei doi copii pe care îi iubește extraordinar de mult. Oferind detalii despre relația cu fiul lui cel mare, actorul a explicat că uneori îi dă bani ca să își facă temele, chiar dacă obiceiul nu este chiar sănătos, după el.

„Băi, au fost foarte frumoși ultimii 10 ani și aș vrea să fie tot așa, în afară, excludem de părțile astea: aici, ai cedat un pic… Și am devenit și tată în ăștia 10 ani. Am devenit tată de două ori și acum sunt la punctul ăsta în care am două bestii acasă: ăla mic e mult mai bestie decât ăla mare, ceea ce mă surprinde maxim. Am zis «bestie» în sensul că-i iubesc ca pe ochii din cap, că mai sunt oameni care se leagă: «A zis bestie despre copil?» – nu, am zis în sensul ăla… că îl iubesc: a mâncat cablul de la calculator. Și o să zici: «Nu, nu se poate», dar se poate. Cel mic are doi ani și jumătate. El și cu rozătoarele ce mai sunt. Cel mare deja mă întreabă: «Ce ai făcut, ai fost la filmări?», are șapte ani și ceva… E bine. Am început cu școala – treabă complicată și asta. Complicată tare! Cu temele – «Hai să ne facem temele», «Ce să fac eu ca să îți faci temele?», «Hai că sunt pentru tine, cu asta o să câștigi în viață» – toată discuția aia… Le-am încercat pe toate. Și la un moment dat ajungi acolo: «Uite, își dau banii ăștia, te rog eu frumos…», dar nu l-ajută pentru că tu vrei să învețe el pentru că trebuie să învețe el pentru că îi face bine lui. Oricum, e un băiat deștept”, a mai spus actorul care îl interpretează pe Giani.