Evenimentul Zilei > International > Gheorghe Zamfir va evolua GRATUIT la Concertul de Crăciun din Cetatea Vaticanului
Gheorghe Zamfir va evolua GRATUIT la Concertul de Crăciun din Cetatea Vaticanului

Gheorghe Zamfir va evolua GRATUIT la Concertul de Crăciun din Cetatea Vaticanului

Maestrul Gheorghe Zamfir și cantautorul Mihail participă la ediția din acest an a Concertului de Crăciun din Cetatea Vaticanului. Evoluția gratuită a artiștilor susține două proiecte umanitare în Uganda și Irak, titrează Vatican News.

Conform programului, la concertul de Crăciun cu numărul 26 din Cetatea Vaticanului, participă și doi artiști din România: maestrul Gheorghe Zamfir, a cărui notorietate internațională nu are nevoie de alte comentarii, și cantautorul Mihail, născut în R. Moldova, dar care de la 18 ani trăiește la Cluj.

Maestrul Zamfir și artistul Mihail vor evolua alături de nume cunoscute pe plan muzical precum Anastacia (USA), Alessandra Amoroso (Italia), Edoardo Bennato (Italia), Fabrizio Bosso (Italia), Dee Dee Bridgewater (USA), Giovanni Caccamo (Italia), Josè Feliciano (Puerto Rico), Andrea Griminelli (Italia), Raphael Gualazzi (Italia), Hussain Al Jassmi (UAE), Ermal Meta (Albania) și Álvaro Soler (Spagna).

Trei coruri își dau concursul la reușita inițiativei muzicale: New Direction Tennessee State Gospel Choir (USA), Art Voice Academy (Italia) și Piccolo Coro Le Dolci Note (Italia).

Concertul se bucură de participarea extraordinară a lui Miguel Angel Zotto și  a Daianei Guspero (Argentina). Execuția artistică este susținută de ”Orchestra Universale Sinfonica Italiana” condusă de maestrul Renato Serio, avându-l ca maestru colaborator pe Stefano Zavattoni.

Din fondurile colectate prin vânzarea biletelor și a drepturilor de autor, precum și prin SMS-uri, vor primi finanțare două proiecte umanitare: unul în Uganda, cu o inițiativă generoasă și exemplară pentru primirea refugiaților din Sudanul de Sud, și unul în Irak, pentru școlarizarea copiilor din orașul Irbil, informează vaticannews.