Evenimentul Zilei > Monden > Gestul special pe care l-a făcut Ion Țiriac în prag de Crăciun
Gestul special pe care l-a făcut Ion Țiriac în prag de Crăciun

Gestul special pe care l-a făcut Ion Țiriac în prag de Crăciun

Deși este recunoscut ca un personaj destul de strâns la pungă, omul de afaceri Ion Țiriac a cheltuit în jur de 400.000 de euro pentru a le face Crăciunul mai frumos unor oameni nevoiași.

Într-un gest de mărinimie, milionarul român ar fi decis să aloce un buget mai mult decât consistent din care a dispus să fie achiziționate alimente și tot felul de produse care să fie împărțite, sub formă de donații, unui număr de aproximativ 4.000 de oameni săraci, mulți vârstnici. Ion Țiriac și-a dorit ca și familiile nevoiașe să simtă spiritul Sărbătorilor de iarnă și să aibă masa de Crăciun îmbelșugată, a relatat un apropiat al său.

„S-au cumpărat alimente de peste 400.000 de euro. Mâncare caldă, precum sarmale, cozonaci, dar şi carne şi alte alimente. Fiecare pachet a avut o valoare de 100 de euro. Aproximativ 4.000 de persoane au beneficiat de ajutor, mulţi dintre ei vârstnici, proveniţi din diferite sate din Moldova, care nu ar fi avut ce să pună pe masă. Ion Ţiriac a făcut acelaşi gest şi de Paşte”, a spus un apropiat al lui Ion Ţiriac, care a fost citat de playsport.ro.

Cu o avere estimată la 1,3 miliarde de euro, Ion Țiriac face periodic donații, chiar dacă preferă să fie discret în legătură cu actele sale filantropice.

Donații de 10 milioane de euro în 2020

Astfel, doar în anul 2020, pe cale să se încheie, Ion Țiriac a făcut donații totale în valoare de 10 milioane de euro.

Cunoscutul om de afaceri a oferit suma de 2,6 milioane de euro, în luna martie, pentru a fi cumpărate alimente necesare unui număr de 80.000 de familii aflate în nevoie. Ulterior, în timpul pandemiei de coronavirus, omul de afaceri român a oferit susținere materială comunității de români din Spania. Ion Țiriac a ajutat cu produse alimentare în valoare de 2 milioane de euro pe cei care au rămas fără locuri de muncă, în contextul epidemiologic și care au fost nevoiți să-și petreacă timpul în izolare.

Mai mult, omul de afaceri a oferit un avion și Fundației „Crucea Roșie” care să fie folosit pentru transportul bolnavilor. De asemenea, magnatul a povestit că donează, în fiecare an, de mai bine de 25 de ani, suma de 600.000 euro unui orfelinat de copii și alte 700.000 euro unui cămin de bătrâni.