Agentul de poliție Jody McDowell de la patrula de poliție din Sumner County a postat marți pe pagina sa de Facebook:

„Doresc să le mulțumesc celor două adorabile doamne de culoare care mi-au plătit micul dejun în această dimineață. În timp ce așteptam să fie pregătit un transport, am decis să iau micul dejun la Cracker Barrel, lângă aeroportul din Nashville. Am primit acest bilet de la ele.”

Pe bilet scrie:

BLM (Black Lives Matter – Viețile negrilor contează) dar și a dumitale! Mulțumim pentru munca pe care o faci. Mic dejun plătit.”

Potrivit Fox News, McDowell a spus că cele două doamne s-au oprit la masa lui pentru a-i mulțumi personal, înainte de a pleca. Apoi, ospătărița a venit la masa polițistului și a spus: „Mi s-a spus să vă dau asta”, și i-a înmânat biletul, explicându-i că nota fusese achitată de cele două femei.

Janella Escobar, de la restaurantul Cracker Barrel, a confirmat evenimentul, declarând pentru CNN:

„Noi, la Cracker Barrel, credem că toți cei care ne tratează pragul trebuie tratați ca făcând parte din familie și ne străduim foarte tare pentru a asigura o primire călduroasă oaspeților noștri. Suntem extrem de mândri când vedem că și oaspeții își asumă să extindă misiunea noastră, de a fi cumsecade cu ceilalți și de a face gesturi de bunătate altruiste, așa cum cele două femei au făcut ieri.”

În contextul protestelor care fac ravagii în America, și al urii declanșate împotriva polițiștilor, în general, dar mai cu seamă împotriva celor albi, după moartea americanului de culoare George Floyd, în timp ce era arestat de poliție, Jody McDowell a fost puternic impresionat de gestul celor două doamne de culoare.

McDowell a declarat pentru canalul WKRN-TV că amabilele femei se grăbeau să prindă avionul care să le ducea acasă, în Baltimore, Maryland, dar că nu le știe numele. Speră, însă, ca ele să îi citească mesajul de recunoștință.

Jody McDowell este adjunct de șerif și are o vechime de cinci ani în Biroul Șerifului din Sumner County.