După ce Liviu Dragnea a intrat la pușcărie, Viorica Dăncilă a devenit o persoană care a afișat mult mai mare încredere în forțele proprii. A devenit mai vocală, a avut poziții publice mult mai puternice, însă acest lucru nu i-au asigurat succesul pe scena politică.

Viorica Dăncilă a fost demisă din funcția de premier, a pierdut alegerile prezidențiale la un scor zdrobitor, iar apoi, a fost linșată de colegii din partid, în frunte cu Marcel Ciolacu și Paul Stănescu. De asemenea, s-a lovit de uși închise și din partea europenilor, când Plumb și Nica au fost refuzați pentru funcția de comisar.

După demisia din funcția de președinte al PSD, Viorica Dăncilă a lăsat de înțeles că va continua să lupte pentru viitorul partidului, iar atitudinea de luptătoare a premierului demis este o trăsătură de caracter pe care a subliniat-o fiul său printr-o postare pe Instagram.

Victor, fiul VIoricăi Dăncilă a încărcat o fotografie prin care își manifestă sprijinul față de mama sa, ce sugerează atitudinea îndrăzneață a Vioricăi Dăncilă și capacitatea de a trece peste eșecurile din ultimele luni.