Evenimentul Zilei > Justitie > GEST ȘOCANT al unei JUDECĂTOARE. Fosta ȘEFĂ a Judecătoriei Pitești a încercat să se SINUCIDĂ
GEST ȘOCANT al unei JUDECĂTOARE. Fosta ȘEFĂ a Judecătoriei Pitești a încercat să se SINUCIDĂ

GEST ȘOCANT al unei JUDECĂTOARE. Fosta ȘEFĂ a Judecătoriei Pitești a încercat să se SINUCIDĂ

O judecătoare de 45 de ani, fosta șefă a Judecătoriei Pitești a încercat să se sinucidă după ce a înghițit o substanță toxică și, apoi, și-a tăiat venele. Femeiea a lăsat un bilet de adio dar a fost descoperită, la timp, de soțul ei, executor judecătoresc.

Știrea că o femeie în vârstă de 45 de ani, din Ştefăneşti, județul Argeș, a vrut să îşi ia viaţa în această dimineaţă a căpătat o amploare deosebită atunci când s-a aflat că cea care a încercat să își pună capăt zilelor este o judecătoare. Mai exact, Gabriela Iordache de la Judecătoria Piteşti, cea care a ocupat și funcția de șef al instanței piteștene după celebrul scandal în care a fost implicat judecătorul Gabriel Apostol, în anul 2014, cel care a a avut o altercaţie cu doi poliţişti, pe autostrada Bucureşti – Piteşti.  Din primele informații furnizate de anchetatori, femeia a băut o substanţă otrăvitoare, ce mai probabil detartrant,  după care şi-a tăiat venele. A fost găsită la timp de soţ care a cerut ajutorul medicilor. Cei de la Ambulanţă i-au oferit primele îngrijiri medicale şi a fost transportată de urgenţă la spital. Judecătoarea a fost transportată, în stare gravă, la Spitalul Floreasca din Capitală. Ea are arsuri interne din cauza soluţiei ingerate. Femeia a lăsat un bilet de adio al cărui conţinut nu a fost făcut public. Gabriela Iordache a fost găsită leşinată de către soţul său, executorul judecătoresc Ion Iordache, în jurul orei cinci dimineaţa. Cei doi locuiesc într-o casă din oraşul Ştefăneşti, alături de cele două fiice. Un echipaj SMURD şi un altul al Poliţiei Argeş au fost chemate şi au sosit în mai puţin de un sfert de oră. Deocamdată nu se cunosc cauzele tentativei de suicid.

Cu o experienţă de peste 15 ani în magistratură, Gabriela Iordache a fost preşedintele Judecătoriei Piteşti timp de peste cinci luni, între 20 martie şi 1 septembrie 2014, anterior deţinând funcţia de vicepreşedinte timp de mai mulţi ani. În prezent, Gabriela Iordache este judecător la secţia penală a Judecătoriei Piteşti.

Cazul judecătorului bătăuș

După celebrul scandal în care a fost implicat judecătorul Gabriel Apostol, în anul 2014, cel care a a avut o altercaţie cu doi poliţişti, pe autostrada Bucureşti – Piteşti, mdiatizarea intensă a ieşirilor nervoase ale magistratului a determinat Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să facă un control la Judecătoria Piteşti. Urmare a verificărilor, s-au constatat mai mul­te deficienţe, motiv pentru care Georgeta Ionescu, preşedinta Judecătoriei Piteşti, a fost revocată din funcţie, în luna martie. Atribuţiile ei au fost preluate de vicepreşedinte, în speță Gabriela Iordache care a rezistat, însă, mai puţin de cinci luni.  La acea vreme, Jurnalul de Argeș scria despre tensiunile existente între judecătorii Secţiei Civile şi cei ai Secţiei Penale, conflictele dintre magistraţi fiind precizate şi în raportul Inspecţiei Judiciare. Toate acestea ar fi determinat-o pe Gabriela Iordache să renunţe şi ea la funcţie. Aceasta şi-a înaintat demisia din funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei Piteşti, pe care o deţinea, implicit nemaifiind nevoită să îndeplineas­că atribuţiile de preşedinte al ins­tanţei. În plenul CSM, a fost luată decizia: „Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărît eliberarea doamnei judecător Iordache Gabriela din funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei Piteşti, în­­­ce­pînd cu data de 1.09.2014, ca urmare a demisiei“.