O americancă şi fiica sa nu-şi pot reveni după pierderea Ducesei, căţeluşa iubitoare şi paşnică a familiei, împuşcată cu sânge rece un poliţist care nu a gândit nici măcar o secundă înainte de a folosi arma pe care o avea asupra sa. Dramaticul incident s-a petrecut în Florida, în timpul unui banal control de rutină.  

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere îl arată pe poliţist intrând în curtea unei case şi ciocănind la o uşă din spatele căreia ţâşneşte un câine. Poliţistul trage în patruped – de trei ori în cap, după cum au arătat investigaţiile ulterioare – sub privirile stupefiate ale femii care ieşise din casă imediat după câine. Cele doi femei, care nu avea niciun fel de problem cu legea, nu reuşesc să înţeleagă ce l-a făcut pe poliţist să comită o asemenea faptă.

“Înainte de a apuca să fac sau să spun ceva, ofiţerul a scos arma şi a tras de trei ori. Nu înţeleg de ce a ucis un câine care ieşise pur şi simplu în curtea casei lui, care nici măcar nu lătrase. Era doar fericit şi voia să-l salute pe vizitator”, a declarat Gillian Palacios, stăpâna mai vârstnică a Ducesei. Potrivit stăpânelor şi apropiaţilor acestora, Ducesa era cel mai inofensiv şi mai prietenos câine de pe pământ. Cei care au cunoscut-o sunt pur şi simplu devastaţi de sfârşitul tragic, nemeritat, al bietei căţeluşe atât de iubitoare. Poliţistul, al cărui nume nu a fost făcut public, a fost suspendat din funcţie şi este cercetat de superiorii săi.