Iată că şi populaţia Germaniei se teme de ceva, potrivit studiului reiese că: pe locul întâi e frica de terorism, care îi preocupă pe 71 la sută dintre germanii intervievați, explică Brigitte Römstedt, purtătoare de cuvânt a casei de asigurări R+V care a finanțat studiul. Din punct de vedere statistic, probabilitatea de a muri într-un accident de mașină e mai mare decât cea de a deveni victima unui atac terorist. Dar germanii își fac mai multe griji despre problemele generale ale politicii și societății, nefiind egoiști, crede Brigitte Römstedt. O caracteristică tipică a germanilor e că iubesc stabilitatea și securitatea" titrează DW.

"Pe al doilea și al treilea loc urmează alte temeri legate de violență: Studiul arată că 61 la sută dintre cei intervievați se tem de "extremism politic" – procentul a fost mai ridicat doar o singură dată, în 1992. Întrebarea din sondaj nu a specificat dacă e vorba de extremism de dreapta sau de stânga. Iar pe locul trei pe listă se află frica de "tensiuni din cauza străinilor".

O altă temere a germanilor este pentru  toxinele care se află în alimente și de dezastre naturale. Interviurile au fost făcute la începutul verii, încă înainte de scandalul din jurul fipronilului din ouă.

Frica de a-și pierde locul de muncă a scăzut la 27 de procente – cu 17 procente mai puțin decât anul trecut, fiind cea mai mică rată din toți anii în care a fost efectuat sondajul. Numărul germanilor care își fac griji în legătură cu situația economică a scăzut la 37 de procente. Aceste cifre sunt ușor de explicat: Situația economică e bună și șomajul e în continuă scădere din 2005, precizează Schmidt,  mai scrie DW.