Zeci de români au primit ajutoare în Germania, după ce s-au dat drept ucraineni. Cum s-au dat de gol

Zeci de români au primit ajutoare în Germania, după ce s-au dat drept ucraineni. Cum s-au dat de gol Pașaport. Sursa foto: Arhiva EVZ

Mai mulți români au pus la cale un plan prin care să primească bani și cazare de la statul german. Aceștia s-au recomandat a fi cetățeni ucraineni, beneficiind astfel de anumite avantaje. Într-un final, impostorii au fost prinși de autorități.

Românii au fost prinși în Germania în timp ce pretindeau că sunt refugiați din Ucraina. Mai mult, aceștia solicitau ajutor din partea autorităților. Pentru condiția pe care insinuau că ar avea-o, românii au. primit bani și cazare.

Zeci de români au încercat să păcălească statul german

Persoanele care au profitat de bunăvoința autorităților germane s-au prezentat în locurile unde erau împărțite ajutoarele refugiaților. Aceștia spuneau că sunt provin din zona de conflict și au nevoie de ajutor.

Zeci de români au primit ajutoare în Germania, după ce s-au dat drept ucraineni. Cum s-au dat de gol

Poliția Germania. Sursa foto: Jörg Hüttenhölscher | Dreamstime.com

Astfel, autoritățile din Germania le-au oferit condiții de trai decente, precum cazare, mâncare. Românii au reușit să se dea de gol după ce voluntarii germani au realizat că aceștia nu vorbesc limba ucraineană.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anchetă amplă

Autoritățile din Germania au deschis o anchetă legată de acest caz. În urma verificărilor oamenii legii au constatat că  în sud vestul țării sunt peste 1.300 de persoane care nu vin din Ucraina, așa cum s-au prezentat inițial.

„Știm că, începând din 2010, tot mai multe pașapoarte maghiare au fost eliberate minorității maghiare care locuiește acolo, în regiunea de frontieră ungaro-ucraineană Transcarpatia", a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului Justiției din Baden-Württemberg.

Zeci de români au primit ajutoare în Germania, după ce s-au dat drept ucraineni. Cum s-au dat de gol

Refugiați. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Autoritățile din Germania, decizie urgentă legată de ajutoarele acordate ucrainenilor

Printre persoanele care s-au dat drept cetățeni ucraineni s-ar afla și mulți români. Pentru a interveni asupra acestei situații, autoritățile din Berlin au luat decizia de a schimba regulile de acordare a acestui sprijin pentru ucraineni. Persoanele care solicită  ajutoare nu vor mai avea acces direct la acestea, ci vor trece printr-o procedură de verificare.

„Concret, vorbim în prezent despre aproximativ opt-zece cazuri care sunt în curs de examinare.", a precizat un purtător de cuvânt al biroului raional Biberach. Până acum, ucrainenii au primit un statut special în Germania, primind beneficii de cetățeni ai țării încă de la intrarea pe teritoriul acestui stat.