Vom reintroduce restricții în ansamblul districtului Gütersloh”, care are circa 360.000 de locuitori în vestul țării, a declarat presei liderul regional din Renania de Nord Westfalia, Armin Laschet. Este vorba de prima regiune din țară care reintroduce restricții.

Totuși, a adăugat el, majoritatea cazurilor au fost identificate printre muncitorii întreprinderii de prelucrare a cărnii Tönnies. Doar 24 de cazuri au fost confirmate la persoane care nu lucrează acolo.

Măsura trebuie să dureze într-o primă etapă până pe 30 iunie și va însemna limitarea strictă a contactelor între persoane, închiderea barurilor, cinematografelor, muzeelor, centrelor de fitness, piscinelor și interzicerea activităților recreative în spații închise.

Restaurantele vor putea rămâne deschise, dar nu vor primi decât clienți din aceeași familie, a precizat dl Laschet, potențial succesor al Angelei Merkel și candidat la conducerea partidului lor, Uniunea Creștin-Democrată (CDU) în decembrie. Este prevăzută o campanie masivă de testare.

Școlile erau deja închise din 17 iunie.

Sute de polițiști au fost desfășurați în regiune pentru a veghea la respectarea măsurilor de carantină impuse celor peste 6.000 de muncitori din întreprindere, dar și pentru a da ajutor. Translatori de poloneză, română și bulgară vor fi trimiși la fața locului, mulți dintre angajați fiind orginari din Europa de Est.

Districtul Warendorf prevede de asemenea să reintroduce anumite restricții. (Rador)