Evenimentul Zilei > International > „Îngerul MORȚII” al secolului XXI a ajuns în fața JUDECĂTORILOR. CAZUL care a ȘOCAT ÎNTREAGA LUME
„Îngerul MORȚII” al secolului XXI a ajuns în fața JUDECĂTORILOR. CAZUL care a ȘOCAT ÎNTREAGA LUME

„Îngerul MORȚII” al secolului XXI a ajuns în fața JUDECĂTORILOR. CAZUL care a ȘOCAT ÎNTREAGA LUME

Unul din cele mai mari cazuri de crime în masă petrecute în Germania după al Doilea Război Mondial a revenit în vizorul justiţiei. La Oldenburg (nord), un fost asistent medical este adus din nou în faţa tribunalului, fiind acuzat de uciderea a 100 de pacienţi, relatează marţi DPA şi BBC.

Niels Hoegel, în vârstă de 41 de ani, este acuzat că a ucis 36 de pacienţi la un spital din Oldenburg şi 64 în localitatea apropiată Delmenhorst, între anii 1999 şi 2005. Potrivit acuzării, Hoegel şi-a injectat victimele – dintre care cea mai vârstnică avea 96 de ani, iar cea mai tânără 34 – cu medicamente care provocau atacuri de cord sau alte complicaţii. Partea cu adevărat șocantă a acestui caz este aceea că aceste fapte au fost comisie fie din simplă plictiseală, fie ca ucigșul să-şi impresioneze ulterior colegii cu cunoştinţele lui de resuscitare, scrie Agerpres.

 

Hoegel se află deja la închisoare, după ce în 2005 a fost prins pentru prima dată injectându-i unui pacient medicamente care nu-i fuseseră prescrise, la Delmenhorst. În anul 2008 acesta a fost trimis după gratii pentru şapte ani, pentru tentativă de omor. În 2014-2015, în urma unui al doilea proces, a fost găsit vinovat de două crime şi două tentative de crimă şi a fost condamnat la pedeapsa maximă, închisoare pe viaţă.

 

Numărul real al crimelor comise de Hoegel încă nu a fost stabilit. Peste 130 de cadavre au fost exhumate pentru teste – inclusiv două în Turcia – iar poliţia a investigat 200 de cazuri suspecte, însă mulţi dintre pacienţii care au murit la cele două spitale la care a lucrat Hoegel au fost incineraţi şi nu mai pot fi găsite dovezi.

 

Se pare că acest proces a stârnit interesul opiniei publice. Prin urmare, tribunalul regional din Oldenburg s-a dovedit a fi neîncăpător, iar procesul se desfăşoară la o sală de festivităţi din apropiere. Cazul este unul sensibil pentru autorităţile germane din sectorul medical, acuzate de rude ale victimelor că au închis ochii la activităţile criminale ale lui Hoegel, care ar putea intra în topul celor mai sângeroşi criminali în serie din istoria postbelică a Germaniei.

Procesul ar urma să se încheie în mai anul viitor.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.