În luna august, ministrul bavarez de Finanţe Markus Söder semna un articol incendiar în Die Welt, în care avertiza:

„Germanii nu îşi doresc o societate multiculturală. Procesul de integrare este sortit eşecului. Chiar şi cu cele mai bune intenţii din lume, nu vom putea niciodată integra cu succes un număr atât de mare, având în plus ţi o cultură diferită de a noastră. De asemenea, refugiaţii reprezintă un pericol pentru securitatea noastră, deoarece multe dintre antecedentele lor ne sunt necunoscute.”

Cu doar câteva zile înainte de masacrul de la Berlin, Markus Söder lansa un nou avertisment:

„Imigranţii musulmani ne controlează străzile şi parcurile, pentru că ţara noastră este incapabilă să-şi controleze frontierele. Femeile şi fetele noastre sunt terorizate de teamă că vor fi agresate sexual pe stradă. Statul trebuie să acţioneze în această privinţă într-o manieră mult mai hotărâtă decât până acum.”

Ministrul bavarez a atras atenţia că fluxul de imigranţi va aduce cu sine apariţia zonelor care scapă de sub controlul legii, aşa cum se întâmplă la periferiile din Franţa şi Belgia (dar şi în ţările scandinave), dacă statul pierde controlul cartierelor.

Markus Söder susţine că responsabilă de deteriorarea situaţiei securităţii Germaniei:

„Dacă cetăţenii nu se mai simy în siguranţă când merg în vizită la vecini asta înseamnă că statul şi-a pierdut autoritatea. Iar din acest moment securitatea ţării este în pericol.”

Politicianul bavarez şi-a exprimat dezamăgirea că, după valul de agresiuni sexuale din noaptea de Anul Nou, la Köln şi în întreaga Germanie, au fost pronunţate doar 18 condamnări:

„Ce s-a întâmplat după Köln? Câteva condamnări. Nici o expulzare.”

Aceste atacuri care au bulversat Germania, şi care aveau să culmineze cu masacrul terorist de la Berlin, i-au făcut pe germani să realizeze că presa, liderii politici şi şefii poliţiei îi mint sistematic. Termenul „Lügenpresse” (presa mincinoasă) a devenit tot mai folosit de germani pentru a caracteriza presa oficială.

Markus Söder scrie:

„Avem nevoie de mai mulţi poliţişti şi de o justiţie care să apere munca poliţiştilor. Este din ce în ce mai frustrant pentru poliţie să constate că arestările delincvenţilor nu sunt urmate de consecinţe judiciare, de condamnări.”

Este o boală a tuturor guvernelor de stânga occidentale, unde justiţia batjocoreşte munca poliţiei, favorizându-i pe infractori (mai ales când este vorba de refugiaţi) în numele sacrosanctelor drepturi ale minorităţilor.

Site-ul Dreuz citează mărturiile halucinante a două tinere, Katharina şi Lucille, de 20 şi respectiv 21 de ani, din Bad Zwischenahn, Saxonia Inferioară, care au dezvăluit că au fost agresate sexual la un festival muzical de către un grup de imigranţi.

Nu doar că plângerile lor au fost respinse de Procuratura din Oldenburg, ceea ce este suficient e revoltător în sine, dar în cursul anchetei a dovedit un cinism scandalos, când le-a informat în scris pe cele două femei:

„Este absolut plauzibil să ne gândim că aceşti tineri au dorit pur şi simplu să-şi manifeste interesul faţă de persoanele dumneavoastră.”

Sentimentul de insecuritate este tot mai mare în sânul populaţiei germane, mai ales după ce studenta Maria Ladenburger a fost violată şi omorâtă de un student sirian, iar două studente chineze de la Universitatea din Bochum au fost violate de un irakian. Fără a mai pomeni de femeia de 79 de ani violată în cimitirul din Ibbenbüren de către un imigrant eritreean.

Liderul Asociaţiei poliţiştilor a făcut pentru Bild o dezvăluire cutremurătoare: Andre Schule susţine că 90% dintre infracţiunile comise de imigranţi sunt omise deliberat din statisticile oficiale:

„Primim instrucţiuni de sus să nu anunţăm infracţiunile comise de imigranţi. Este extraordinar să vezi cum anumiţi infractori sunt omişi intenţionat din rapoartele oficiale, iar informaţiile despre ei sunt clasificate la secret.”

Însă cel mai sinistru este să vezi cum chiar victima unui viol în grup ia apărarea agresorilor săi, aşa cum a fost cazul unei nemţoaice de origine turcă, Selin Gören, de 24 de ani, violată de trei imigranţi în ianuarie la Mannheim.

Iniţial ea a minţit, afirmând că violatorii sunt cetăţeni germani, pentru ca abia în iulie să recunoască faptul că a minţit şi că era vorba de refugiaţi.

Într-un interviu pentru Der Spiegel, Gören, activistă şi purtătoare de cuvânt a mişcării de stânga Solid, a declarat că a minţit pentru a nu alimenta rasismul.