O exagerare? Deloc. Putem privi pe site-ul Ministerului de Interne pentru a avea o analiză detaliată a ceea ce a fost planificat de guvernul german. Există, de asemenea, o pagină de întrebări frecvente dedicată acestora, în care este posibil să aveţi răspunsuri clare şi foarte simple despre conţinutul acestei campanii germane duse de către Frau Merkel. Care de la un timp timp pare să-şi fi schimbat părerea despre migraţie: cel puţin după ce a văzut rezultatele alegerilor proaste din Hesse şi Bavaria , realizând că a pierdut o mare parte a electoratului de dreapta.

Și astfel, Germania ospitalităţii şi primirilor, încearcă să remedieze situaţia invitând străinii să trebuie să părăsească ţara  cu toate garanţiile posibile, în mod legal, şi mai ales prin certificarea abandonării ţării. Toate cu un termen: 31 decembrie 2018. La acel moment, cei care au completat toate modulele şi le-au trimis birourilor oficiale, vor avea dreptul la asistenţa oferită de guvern. Şi vor putea beneficia de întoarcerea acasă dar şi de un plan de reintegrare plătit chiar de Germania.

După cum explică La Verità , planul  StarthilfePlus este diversificat în funcţie de situaţia specifică a străinului:

Etapa 1, care prevede plata a 1200 de euro de la statul german chiar dacă cererea de azil iniţiată de solicitant a fost acceptată sau refuzată; 

Urmează etapa a doua în care străinul căruia i-a fost respinsă cererea de azil primeşte în continuare 800 de euro dacă decide să părăsească Germania fără a recurge la recurs;

În cele din urmă, găsim scenariul S (pe care nu-l puteţi înţelege deoarece nu este numită etapa a treia , ci "S"), care constă în plata a 800 de euro "dacă legea germană recunoaşte că statutul de migrant necesită protecţie şi totuşi vrea să trăiască din nou în ţara sa natală ".

Un plan foarte precis care există încă din 2016, dar abia în acest an a fosţ publicat: poate pentru că CDU a înţeles că situţia ar putea deveni nesustenabilă din punct de vedere social şi mai ales într-un electoral, titrează occhidellaguerra. Până în prezent, ministerul de Interne spune că, din 2013 până în 2017, 142.867 de persoane au declarat că s-au alăturat planului fie să se întoarcă în ţara lor de origine, fie să meargă într-o ţară terţă. Pentru această perioadă, guvernul federal şi statele individuale au susţinut o cheltuială de aproximativ 80 de milioane de euro, cu un cost de circa 550 de euro pentru imigrantul reimplantat în altă parte.

Pe scurt, mesajul este clar: urarea de bun venit în "sosul merkelian" a fost doar un mare scenariu, care de fapt ascunde nu doar motivaţii politice interne şi internaţionale, dar mai ales relevă ipocrizia osanalelor din partea unei anumite culturi politice pentru aşa-zisa bunătate a  cancelarului.

Acum, că aceşti imigranţi nu mai sunt necesari, deoarece nu au dreptul la azil – vorbim despre sute de mii de oameni – Germania nu numai că nu-i mai vrea, dar  le plăteşte şi întoarcerea acasă. Şi nu numai: studiind bine programele de inserare a imigranţilor, se poate observa şi cum se dă startul la o reală  selecţie pentru intrarea în ţară. Germania caută imigranţi, dar vrea doar calificaţi . Astfel, în timp ce îi plăteşte pe cei inutili (termen dur, dar asta e realitatea) să plece, porneşte la vânătoarea de personal calificat din străinătate. Pe scurt, imigraţia este acceptată, dar numai dacă este convenabilă. Aşa stă situaţia în regatul de poveste al lui Merkel.