Evenimentul Zilei > Actualitate > Ger de 1 Decembrie!
Ger de 1 Decembrie!

Ger de 1 Decembrie!

Vremea va deveni din ce în ce mai rece, în toată țara, iar precipitațiile vor fi și ele prezente, în special în ultimele zile din noiembrie, precum şi după data de 3 decembrie, arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie, valabilă în intervalul 26 noiembrie - 9 decembrie 2018.

În toate regiunile țării, vremea se va răci treptat cu diferențe de peste 10 grade Celsius, existând zone unde diminețile vor deveni chiar geroase, inclusiv de 1 Decembrie,Ziua Națională a României, cu temperaturi de -11, -15 grade (Transilvania, Muntenia). În a doua săptămână a intervalului, vremea se va încălzi cu câteva grade, dar rămâne în continuare cu mult mai rece faţă de normalul perioadei.

Se vor semnala precipitaţii în perioada 26 – 29 noiembrie, precum şi în intervalul 3 – 9 decembrie, în toată țara. La munte, temperatura aerului va fi în scădere spre -7 grade până în 29 noiembrie, apoi în creştere spre 2 grade până în ziua de 4 decembrie şi din nou în scădere, dar uşoară şi treptată, până la -2 grade, la sfârşitul intervalului.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în perioadele 26 – 29 noiembrie şi 3 – 9 decembrie şi, local, vor fi atât moderate, cât şi însemnate cantitativ