Georgia, realimentată cu arme

Georgia, realimentată cu arme

Georgia îşi reface potenţialul militar în urma conflictului din august cu Rusia, în special prin achiziţionarea de armament israelian, a declarat liderul Osetiei de Sud, Eduard Kokoiti, într-un interviu pentru cotidianul Rossiiskaia Gazeta.

"Militarismul georgian nu s-a diminuat, s-a consolidat. De exemplu, Georgia şi-a refăcut complet flota. Mai mult, ea a primit opt nave de război. Statul a comandat sisteme-radar, radare tridimensionale, care sunt radare mobile cu rază de acţiune medie, şi sisteme Ground Master-400. Trecând peste angajamentele sale anterioare de a înceta vânzările de armament către Georgia, Israelul şi-a reluat livrările către acest stat", a declarat Kokoiti.

Potrivit RIA Novosti, consultată de Mediafax, liderul osetin consideră că observatorii OSCE nu vor avea putere să împiedice o nouă agresiune a Georgiei asupra Osetiei de Sud.

"Nu avem nici un pic de încredere în OSCE. Aceasta nu ne-a explicat într-o manieră plauzibilă de ce în noaptea de 7 spre 8 august 2008, chiar înainte de începerea ostilităţilor şi invadarea oraşului (Ţhinvali, capitala Osetiei de Sud - n. red), observatorii şi-au abandonat brusc poziţiile (...) Recent, şeful observatorilor europeni le-a spus celor care voiau să îl audă că nu se aflau în regiune decât pentru a împiedica recunoaşterea internaţională a Abhaziei şi Osetiei de Sud. În aceste condiţii, despre ce lipsă de prejudecăţi, imparţialitate, neutralitate şi obiectivitate mai poate fi vorba?", a adăugat acesta.

Ne puteți urmări și pe Google News