Bogdan Duca notează într-un editorial din QMagazine că eurodeputatul este un apropiat al lui George Soros, controversatul filantrop și miliardar al lumii care a ajuns subiect de discuție și în România.

“Procuratura generală a Portugaliei a solicitat de două ori ridicarea imunității de europarlamentar doamnei Gomes pentru acuzația de calomnie adusă unor autorități portugheze. De asemenea, Ana Gomes s-a făcut remarcată acum câteva zile prin invitarea de a vorbi în Parlamentul European a liderului antisemit Omar Barghouti, fondatorul mișcării BDS (Boycott, Divestment and Sanctions) al cărei scop declarat este desființarea statului Israel. Acel eveniment a atras proteste ale organizațiilor evreiești  din toată lumea.

Doamna Gomes este de asemenea cunoscută ca o apropiată a lui George Soros și membră activă a think tank-ului „Friends of Europe”, finanțat și de controversatul miliardar”, notează sursa menționată.

Ana Gomes a declarat recent la RFI că guvernul României este cel care dezinformează Uniunea Europeană, argumentând că „oficialii europeni nu sunt proști, ei obțin informații din multe surse din România”.

„Dacă cineva îi dezinformează pe oficialii europeni, Guvernul României este cel care face asta, pretinzând că această reformă a justiţiei nu are nimic de-a face cu lupta anticorupţie şi omiţând faptul că există o anchetă foarte serioasă a OLAF, care lansează acuzaţii foarte grave la adresa multor oameni din România din diverse zone ale administraţiei, dar în special în partidul de guvernare, condus de domnul Liviu Dragnea. Cred că nu doar cetăţenii români au o problemă. Şi noi în familia socialiştilor avem o problemă dacă nu putem să vedem şi să cerem responsabilitate din partea unui partid, a unui Guvern, care e controlat întrucâtva de un individ care este acuzat de corupţie atât de autorităţile naţionale, cât şi de cele europene. Deci nu cred că există o dezinformare, ci tentative de dezinformare a oficialilor europeni, dar oficialii europeni nu sunt proşti, ei obţin informaţii din multe surse din România. Este şi cazul meu. Sunt în contact cu societatea civilă din România. Sunt convinsă că şi în rândul social-democraţilor există mulţi oameni care resping vehement corupţia. Corupţia nu este o problemă care afectează doar partidele din România, ci de oriunde. Este crucial ca oamenii care se declară împotriva corupţiei, care ştiu că există corupţie să iasă în faţă şi să vorbească împotriva corupţiei. Nu putem tolera corupţia, nu putem închide ochii. E o problemă de credibilitate”, a declarat Ana Gomes la RFI România.