George Simion atacă prezidențialele. Strategia pregătită pentru Cotroceni

George Simion atacă prezidențialele. Strategia pregătită pentru Cotroceni George Simion, liderul AUR. Sursa Foto -Dreamstime

George Simion pregătește o nouă strategie pentru alegerile prezidențiale și a anunțat că în proporție de 99% va candida din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).

George Simion se aștepta să câștige alegerile din 9 iunie, dar a fost „furat”

Înainte de a aborda subiectul alegerilor prezidențiale, George Simion a dezbătut rezultatele obținute de AUR la alegerile din 9 iunie, ocazie cu care a adus în discuție și mandatul eurodeputaților partidului în Parlamentul European.

„Având în vedere că ne-am desfășurat activitatea într-un mediu vitreg, într-un sistem comasat corupt, în care aceste alegeri au fost puse împreună, total ilogic, ilegal, în ciuda protestelor noastre vehemente, eu sunt mulțumit de rezultatul acestor alegeri. Sigur, nu sunt mulțumit că nu ne-am situat pe primul loc, așa cum era normal dacă aveam doar alegerile europarlamentare”, a declarat George Simion în cadrul emisiunii online „Cu fața la alegători”.

George Simion și-a arătat frustrarea față de faptul că USR și Dreapta Unită nu au format un front comun cu AUR împotriva alegerilor comasate. Liderul AUR a acuzat „partidele-sistem” PSD și PNL că au comis fraude electorale, susținând că în astfel de condiții partidul său nu ar fi putut obține alt rezultat electoral.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ne-a fost foarte greu. Pe nepusă masă, a trebuit să ne pregătim de alegerile locale”, a mai spus Simion.

De ce a avut AUR rezultate slabe la alegerile locale

George Simion recunoaște că AUR își propusese obiective mai ambițioase în alegerile locale, dar este mulțumit de scorurile obținute în majoritatea consiliilor din țară.

„Suntem mulțumiți de majoritatea filialelor din țară. Avem și locuri unde lucrurile nu au mers cum trebuie și unde vom opera schimbări. Sunt zone în țară în care nu m-a nemulțumit atât scorul obținut, m-au nemulțumit anumite colaborări care s-au făcut la nivel local cu partidele sistemului, PSD și PNL și vom interveni acolo. Vom schimba anumite conduceri județene”, a completat liderul AUR.

De asemenea, George Simion susține că unele rezultate slabe se datorează și lipsei de campanie a unor candidați, dar se declară mulțumit de performanța AUR în diaspora.

„În unele județe, candidații noștri nu au făcut campanie, nu au avut experiența de a o face. S-au bazat doar pe scorul național, de aici rezultate mai slabe. Este greu de apreciat. Noi ne-am clasat pe Diaspora pe primul loc. Pe țările din vestul Europei, Canada și Statele Unite am fost pe primul loc. A fost un vot mai mare pe Republica Moldova.”

Acesta a adăugat că PSD și PNL au beneficiat în Republica Moldova de sprijinul Guvernului Recean și al Maiei Sandu.

George Simion

George Simion. Sursă foto: Facebook

Personaje istorice folosite în campanie

În legătură cu asocierea AUR în campanie cu personaje istorice precum Vlad Țepeș, Mihai Viteazul sau Ștefan cel Mare, George Simion a explicat că decizia a fost luată în urma unor sondaje desfășurate pe Facebook.

„97% l-au ales pe Vlad Țepeș, de asta l-am folosit mai mult. Este ideea de campanie pe care am avut-o. Colegii deputați de la USR m-au întrebat, fiind colegi pe rânduri în Parlament, ‘ce scor a obținut Mihai Viteazul?’. Le-am spus că dublu față de scorul lor, și măcar din campania noastră s-a reținut ceva. O să continuăm și la următoarele rânduri de alegeri și o să dezvoltăm această chestiune. E în mai multe episoade campania noastră”, a mai spus George Simion.

Explicațiile au continuat precizând că nu se compară cu niciuna dintre figurile istorice folosite de partidul său în timpul campaniei.

„Sunt eroi români cu care ne identificăm. Ei se identifică cu ostașul patriei Nicolae Ciucă, foarte bine, o să am și eu afișe cu fața mea, o să am un slogan de campanie, e la latitudinea fiecăruia să facă campanie așa cum consideră. Ce contează la final este rezultatul”, a mai spus liderul AUR.

Acesta subliniază că „singurul atac” pe care l-au avut PSD-PNL împotriva AUR a fost rețeaua de primari, dar că acest lucru nu a afectat foarte mult partidul său.

„Vor lega parteneriate cu colegii care au obținut rezultate foarte bune în alegeri, colegii suveraniști. Merg europarlamentarii noștri, cei șase, cu un mandat clar de a nu vota pentru Ursula von der Leyen și de a se opune actualei linii de la nivelul Comisiei Europene. Sper ca Ursula von der Leyen să nu obțină voturile necesare pentru șefia Comisiei”, a mai spus Simion.

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor afirmă că AUR se opune tuturor „legilor și dictatelor” de la nivelul UE care sunt contrare intereselor României.

„Mă refer aici la planul care ține de reducerea emisiilor de carbon la 0% până în 2050, declinate în diferite programe. Avem nevoie să facem o trecere treptată, fiind o țară săracă, la anumite impuneri și avem nevoie de activități economice.”, a mai spus acesta.

George Simion, despre prezidențiale: „Eu voi fi candidatul AUR 99,9%”

Cu această ocazie, George Simion a anunțat că în proporție de 99,9% va candida la alegerile prezidențiale.

„Eu voi fi candidatul AUR 99,9%. Mâine vom avea întâlnirile statutare și lansarea campaniei pentru alegerile prezidențiale. Nu mă tem de nimeni, am văzut opțiunile enumerate în spațiul public, sper să se decidă (...) Eu sunt un om asumat, un om tânăr, energic și având în vedere numele candidaților, Geoană, Ciucă, Ciolacu, nu mă tem. Aștept să se decidă, să văd și eu cu cine intru în turul 2”, a mai precizat George Simion.

O posibilă alianță cu PSD și PNL este exlclusă pentru George Simion, indiferent de rezultatele alegerilor viitoare.

„Din punctul meu de vedere, alianțele de tipul Racul, Broasca și cu Știuca au distrus România în acești 34 de ani. Este o șansă enormă, cauzată de disperarea lor de a-l trimite la o pensie binemeritată după 10 ani de eforturi pe Klaus Iohannis. Asta este înțelegerea, să îl trimită la o sinecură prin Europa, că la NATO nu se poate, și să se grăbească înainte de alegerile și SUA din noiembrie.”

Speră ca AUR să guverneze

Președintele AUR speră că partidul său va forma un guvern monocolor.

„Ar fi ceva minunat, ar fi demonstrația că avem democrație în România, nu că ne sunt aleși președinții din alte state. Ca președinte voi milita pentru păstrarea României în afara oricărui război și pentru pace. Ca președinte voi lupta ca românii să fie împroprietăriți, deci, stăpâni în țara lor și voi lupta pentru reducerea taxării muncii și pentru un nivel drept de 25% pentru impozitul pentru salariu”

George Simion a acuzat fraude majore în București în timpul alegerilor locale, vorbind despre o „rețea” implicată în acest aspect. Simion a menționat și acuzațiile de fraudă formulate de USR în sectoarele 1 și 2.

„Ce să le spun celor de la USR. I-am avertizat. Erau pe cai mari. Credeau că iau 20%. Erau deja undeva plutind pe un nor crezând că vor reface ei alianța cu PNL sau fiind mulțumiți cu un rezultat de 15-20% care să le permită să rămână în viața politică și să se prefacă că vor face. E greșeala lor, era să fim și noi cuprinși de aceeași autosuficiență, dar ne-am pregătit, am lucrat mai mult și sper din suflet ca tot sistemul electoral românesc să poată fi regândit, pentru că nu este o democrație aici unde activăm noi.” a mai spus liderul AUR.