Evenimentul Zilei > Politica > George Simion atac la premier. „Un fricos care nu are de ce să fie prim-ministru”
George Simion atac la premier. „Un fricos care nu are de ce să fie prim-ministru”

George Simion atac la premier. „Un fricos care nu are de ce să fie prim-ministru”

Marți, în plenul reunit al Parlamentului, deputatul George Simion, copreşedintele AUR, a lansat un atac dur la adresa premierul Florin Cîţu. „Este un fricos, care a ajuns dintr-o întâmplare nefericită" prim-ministru al României.

„Domnul Cîţu este un fricos, care a ajuns dintr-o întâmplare nefericită prim-ministru al României. L-a luat domnul Orban de pe stradă, l-a făcut ministru, l-a făcut prim-ministru şi acum vine în faţa Parlamentului să vorbească despre alegerile interne din PNL, când ar trebui să dea raport în faţa românilor. Ar trebui să vă fie ruşine”, a declarat Simion.

„Un fricos care nu are de ce să fie prim-ministru”

Liderul AUR a adăugat că Florin Cîţu este un „fricos care nu are de ce să fie prim-ministru”, aşa cum mulţi dintre cei care au ocupat această funcţie, în ultimii 30 de ani, nu ar fi trebuit să conducă România.

„Vă e frică de noi şi vă e frică de români, domnule Cîţu. (…) Sunteţi un fricos care nu are de ce să fie prim-ministru, după cum mulţi dintre cei care au fost prim-miniştri, în aceşti 30 de ani, nu trebuiau să conducă România. Nu, nu sunteţi dumneavoastră de vină pentru tot ce s-a întâmplat rău în ultimii 30 de ani, dar să ştiţi că ne-au sunat românii, să ştiţi că ne-au sunat de la Mina Băiţa din Bihor, sunt în grevă acolo de două săptămâni pentru că nu le daţi autorizaţie de exploatare, ne-au sunat de la Târgovişte şi muncitorii aceia de la oţeluri speciale vor să muncească. Dumneavoastră spuneţi că apăraţi antreprenorii români, dar nu apăraţi pe nimeni, decât pe dumneavoastră şi eventual pădurile dumneavoastră, pentru că ne-a sunat şi primarul de la Voineasa să întrebe când anume veţi retroceda pădurile la care nu aveaţi niciun drept”, a susţinut copreşedintele AUR.

Scandal și față în față

La rândul său, Florin Cîțu a spus despre George Simion că este omul rușilor. Liderul AUR a mers lângă Florin Cîțu și a început să transmită live pe Facebook, discuția cu premierul.

„Cum e domnul prim-ministru? Ce poezie? Ați făcut niște acuzații grave! Ce lege în cap, domnu Cîțu?”, a spus Simion.

„Portăreii” din Parlament au vrut să-l îndepărteze pe George Simion care a strigat către aceștia: „Nu mă luați de mâni!”.