Evenimentul s-a bucurat și de participarea ambasadorului SUA la București, Hans G. Klemm, fiind primul de acest gen la care au fost prezenți atât ambasadorul român în SUA cât și cel american în România.

Conform comunicatului de presă, la eveniment au participat mai multe companii membre ale AMRO, printre care: ADM, Cargill, Textron, ExxonMobil, Parsons, Amerocap, Lockheed Martin, Coca-Cola, Amgen, MetLife.

Principalele subiectele abordate au fost legate de intensificarea relațiilor economice dintre România și Statele Unite, precum și de modalitățile de a atrage noi investiții americane în țara noastră, inclusiv în contextul aprofundării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic dintre cele două state.

În acest sens, ambasadorul George Cristian Maior a evidențiat prioritatea pe care o acordă dezvoltării diplomaţiei economice, precum și potenţialul deosebit pentru amplificarea cooperării dintre România și Statele Unite pe acest palier.

George Cristian Maior a subliniat performanţele economiei româneşti şi prognozele pozitive ale acesteia, încurajându-i pe investitorii americani să valorifice oportunităţile oferite de România pentru extinderea şi creşterea investiţiilor în ţara noastră.

“Atragerea de investiţii şi dezvoltarea relaţiilor economice între România şi SUA este una dintre priorităţile mandatului meu de ambasador, ambele țări având un potențial deosebit pentru amplificarea cooperării economice”, a precizat, la finalul reuniunii, ambasadorul George Cristian Maior.

De asemenea, șeful misiunii diplomatice române a reiterat angajamentul României de a îmbunătăți, în continuare, mediul de afaceri și a arătat că sprijinul oferit de Departamentul Comerțului al SUA în elaborarea Planului de acțiuni și mai nou, interesul manifestat față de proiectul înființării unei Agenții pentru investiții străine, demonstrează angajamentul și importanța pe care SUA o acorda relației cu țara noastră.

La rândul lor, reprezentanții companiilor prezente la întâlnire au prezentat activitățile pe care le desfășoară în România și au expus planurile de viitor pe care intenționează să le pună în practică. Aceștia și-au arătat interesul de a contribui, în continuare, la amplificarea schimburilor comerciale româno-americane, apreciind deschiderea manifestată de instituţiile româneşti și reiterând necesitatea continuităţii politicilor guvernamentale în planul stabilităţii fiscale şi a climatului investiţional.