Evenimentul Zilei > Politica > Capul lui George Maior, condiție pusă în PSD pentru noul Guvern
Capul lui George Maior, condiție pusă în PSD pentru noul Guvern

Capul lui George Maior, condiție pusă în PSD pentru noul Guvern

Un deputat PSD și-a anunțat partidul că va vota noul Guvern social-democrat doar dacă primește o serie de "garanții" la Justiție, Externe și Cultură, printre care schimbarea din funcție a ambasadorului României în SUA, George Maior.

Condițiile puse de deputatul bucureștean Liviu Pleșoianu:

  1.  "La Justiție va fi o persoană care va avea poziții și decizii FERME și IMEDIATE în ce privește abuzurile STATULUI PARALEL căruia îi spunem, impropriu, STAT DE DREPT! Nu fofilări savante, ci FAPTE! Nu peste 16 generații, ci ACUM!
  2. "La Externe va fi o persoană care să aibă reacții FERME de fiecare dată când mai are câte un ambasador străin impresia că suntem un popor care acceptă statutul de COLONIE! La externe va fi o persoană care să solicite DE URGENȚĂ rechemarea (demiterea) domnului George Maior!"
  3.  "La Cultură va fi o persoană care să demareze IMEDIAT o anchetă internă pentru a afla cine sunt lucrătorii din minister care au considerat ȘI ÎN ACEST AN că „Revista 22”, de pildă, este o revistă… „culturală” care trebuie finanțată din banul public!"

Membru în comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009, Liviu Pleșoianu s-a revoltat în timpul audierilor când George Maior, fost director SRI, nu a vrut să ofere informații despre noaptea alegerilor din 2009.