Sultanul are un patrimoniu pesonal de 20 de miliarde de dolari. Este unul dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei. Hassanal Bolkiah – pe tron din 1967 – a prezentat aplicarea noilor norme ca pe ''un mare rezultat'', în timp ce se multiplică criticile organizaţiilor umanitare precum Ammesty International, iar micul Stat continuă să se afunde în islamul cel mai înapoiat.

Clooney, împotriva legilor anti-Lgbt, invită la boicotarea hotelurilor aparţinând Bruneiului

George Clooney se mobilizează împotriva legilor anti-Lgbt în vigoare în Brunei şi cere boicotarea hotelurilor care au legături cu sultanul, prezente peste tot în lume.

De luna viitoare, în micul stat islamic va intra în vigoare noul cod penal de o duritate extremă

Într-un editorial scris pentru Dadline, actorul invită să nu se folosească în străinătate hotelurile din proprietatea sultanului. În special nouă hoteluri din SUA, Franţa, Italia, Regatul Unit. Tot Clooney a mărturisit că a fost oaspete al unora din aceste hoteluri. ''De fiecare dată când ne cazăm, ţinem conferinţe, sau cinăm într-unul din aceste hoteluri trimitem bani direct în buzunarele persoanelor care aleg să lapideze, să biciuiască până la moarte, să mutileze proprii cetăţeni pentru faptul că sunt gay, sau acuzaţi de adulter sau furt".

Bill Maher,  Andrew Sullivan au criticat, de asemenea, şi au cerut boicotarea hotelurilor Beverly Hills,  Bel-Air  – proprietățile luxoase care sunt deținute de sultanul Bruneiului. 

Actorul a publicat lista cu toate hoteluriele de lux pe car ele deţine sultanul: Dorchester, Londra  45 Park Lane, Londra  Coworth Park, Marea Britanie  Beverly Hills Hotel, Beverly Hills  Hotel Bel-Air, Los Angeles  Le Meurice, Paris  Hotel Plaza Athenee, Paris  Hotelul Eden, Roma  Hotel Principe di Savoia, Milano.