El a acuzat China pentru uriașul scandal izbucnit în urmă cu doi ani: ,,Email-urile lui Hillary Clinton, multe dintre ele informații clasificate, au fost hackuite de China”.

„Ar fi bine ca aceasta să fie următoarea investigație pe agenda Departamentului de Justiţie și a FBI-ului, după toţi paşii eronați (Comey, McCabe, Strzok, Page, Ohr, FISA etc.), în caz contrar, credibilitatea lor va dispărea complet!”, a adăugat Trump.

Acuzația președintelui nu a fost însoțită de dovezi, ci de o glumă postată într-un tweet anterior: ,,China a hackuit serverul privat de email al lui Hillary Clinton. Suntem siguri că nu a fost Rusia (glumesc, doar)? Care sunt șansele ca FBI și DOJ să investigheze acest lucru? De fapt, este un lucru de o importanță majoră. Foarte multă informație clasificată!”

În urma unei investigații, autoritățile din SUA au ajuns la concluzia că Rusia a orchestrat spargerea mai multor conturi personale de email ale unor oficiali democrați, cu scopul de a influența alegerile prezidențiale din 2016.

Hua Chunying, purtătoarea de cuvânt a ministrului de Externe al Chinei, a declarat în cadrul unui discurs susținut la Beijing că aceste acuzații nu reprezintă un element de noutate.

,,China este un apărător ferm al securității cibernetice. Ne opunem cu fermitate și combatem orice formă de atacuri pe internet și furtul de secrete”, a adăugat ea, fără a menționa în mod explicit numele lui Trump sau Clinton în replica sa, relatează Reuters.