Generația Z crede că stelele pot prezice evoluția bursei. Pe ce se bazează calculele

Generația Z crede că stelele pot prezice evoluția bursei. Pe ce se bazează calculele Bursă. Sursa foto: Arhiva EVZ

Generația Z crede că stelele pot prezice evoluția bursei. Deși se spune în mod obișnuit că norocul îi favorizează pe cei curajoși, o nouă generație de tineri investitori consideră că totul se reduce la sincronizarea investițiilor.

Generația Z, pasionată de astrologie

Pentru a face bani din day trading, ei se bazează, prin urmare, pe astrologie, cicluri lunare și cărți de tarot. Conceptul este că totul este ciclic, de la mișcările planetelor până la capriciile pieței bursiere.

astrologie

Sursa: Pixabay

„Astrologia: ce este? Este similară cu a face predicții despre viitor pe baza unor evenimente istorice. Tranzacționarea se limitează la asta. „TJR”, un influencer din social media și trader, a declarat într-un videoclip TikTok că „prezicerea a ceva ce se va întâmpla sau a ceva ce se va face într-un anumit, fel pe baza evenimentelor trecute de pe piață, deoarece piața se repetă se poate spune că este un fel de astrologie”.

Aceasta implică faptul că există momente favorabile pentru a tranzacționa și momente în care trebuie să te abții.

Ne puteți urmări și pe Google News

Legătura dintre astrologie și piețele de criptomonede

„Simbolismul astrologic rezonează cu evenimentele mondiale actuale”, a declarat o TikTokeriță „MAREN” într-un videoclip pe care l-a încărcat. Ea explică modul în care sunt legate ciclul lunar și piețele de criptomonede. „Am tendința de a cumpăra la luna plină și de a vinde la luna nouă”, a declarat ea, înainte de a adăuga: „Nu este un sfat financiar, ci doar strategia mea”.

cripto

Criptomonede. Sursa: Facebook

Luarea deciziilor financiare pe baza unor metode pseudoștiințifice poate jigni generațiile mai în vârstă. Cu toate acestea, astrologia este comună în rândul generației Z.

Potrivit lui Paige Doherty, partener fondator la Behind Genius Ventures, pandemia a alimentat „o pierdere a identității cu rădăcini geografice sau religioase, ceea ce a dus la o creștere a identităților alese mobile și fluide”, după cum a raportat anterior Business Insider. Ea crede că acesta este unul dintre motivele pentru care utilizatorii mai tineri au rămas cu aplicații de astrologie precum Co-Star sau The Pattern.

Cum s-au îmbogățit

Prin urmare, a depinde de cărțile de tarot, de astrologie sau de orice altă formă de divinație este, în esență, o decizie bazată pe credință.

„Pe măsură ce m-am implicat mai mult în astrologie, în tarot, în intuiție, în toate acestea, am văzut corelația că nu sunt singura care este afectată de aceste influențe energetice”. Stefaniya Nova, în vârstă de 25 de ani, o fostă astroloagă care acum este trader, a declarat pentru Fortune.

Pe TikTok, Nova, cunoscută și sub numele de @blonderwitch, a susținut într-un videoclip că a folosit „intuiția și astrologia” pentru a o ajuta să obțină venituri din tranzacționare de aproape 6.000 de dolari doar în luna mai. Comercianții care se uită în stele devin din ce în ce mai populari, în același timp cu „investitorii de retail”. Numărul acestor investitori neprofesioniști, cu volume mici, a crescut în ultimii zece ani.