Evenimentul Zilei > Actualitate > UN NOU CAZ DE PLAGIAT: Generalul-consilier al Ecaterinei Andronescu s-a răzgândit: „Nu am plagiat, este o invenţie”
UN NOU CAZ DE PLAGIAT: Generalul-consilier al Ecaterinei Andronescu s-a răzgândit: „Nu am plagiat, este o invenţie”

UN NOU CAZ DE PLAGIAT: Generalul-consilier al Ecaterinei Andronescu s-a răzgândit: „Nu am plagiat, este o invenţie”

Ioan Sîrbu, consilier al ministrului Educaţiei, a fost acuzat că a plagiat cursul pe care îl susţine studenţilor de la Facultatea de de Stomatologie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila".

Dacă în articolul apărut astăzi în cotidianul „Adevărul”, generalul de 52 de ani îşi recunoaştea fapta, dând vina pe tinereţe şi pe lipsa materialelor de specialitate din 2004, astăzi Ioan Sîrbu a declarat pentru „Evenimentul Zilei” că nu a plagiat.
„Nu este nimic adevărat. Este un atac la adresa mea. Nu am plagiat, deja am dat publicaţia în judecată şi avocaţii vor şti ce trebuie făcut de acum înainte”, ne-a mai explicat consilierul Ecaterinei Andronescu.
Acesta a mai adăugat "lucrarea în cauză nu este un plagiat. Nu am susţinut niciodată că ar fi un plagiat. Declaraţiile cu care am fost citat nu sunt exacte. Ca orice om, am şi prieteni şi duşmani. Cei care au publicat articolul în cauză i-au crezut doar pe duşmani”, ne-a declarat Ioan Sîrbu. Consilierul de la Educaţie este general MApN şi asigură şi poziţia de consilier al ministrului Educaţiei.  
Conform celor publicate astăzi, cursul său de implantologie este inspirat din tratatul „Dental Implants: The Art of Science", al cărui autor este profesorul american Charles Babbush. În lucrarea denumită „Curs practic de implantologie orală" a lui Sîrbu se regăsesc capitole întregi din lucrarea implantologului american, pe care o citează doar la Bibliografie.