Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Generalii lui Putin vor să pună la colț presa din Italia. Guvernul Italian intervine!
Generalii lui Putin vor să pună la colț presa din Italia. Guvernul Italian intervine!

Generalii lui Putin vor să pună la colț presa din Italia. Guvernul Italian intervine!

Jurnalistul Jacopo Iacoboni (La Stampa) a devenit ținta atacurilor  generalului care ocupă funcția de purtător de cuvânt al ministrului apărării din Rusia din cauza materialelor în care punea sub semnul întrebării atât scopul, cât și utilitatea ajutorului trimis de Federația Rusă. În scandal intervin acum și guvernanții italieni. Iată ce notează cotidianul La Repubblica.

“Coexistența dificilă dintre Rusia lui Putin și libertatea presei a depăşit de data aceasta granițele Federației, pentru a exploda în Italia. Un general aflat în slujba „țarului” Moscovei, și în special a Ministerului Apărării, amenință puternic ziarul La Stampa și pe jurnalistul care a semnat o serie de investigații publicate privind ajutoarele medicale (cu sprijin militar), trimise în țara noastră. Episodul devine un caz diplomatic care obligă guvernul să intervină.

Faptele. Încă de la sfârșitul lunii martie, ziarul torinez (La Stampa) a publicat trei articole semnate de Jacobo Iacoboni în care se puneau mai multe întrebări cu privire la scopurile reale și, mai ales, la utilitatea efectivă a ajutorului trimis de Moscova pentru urgența coronavirus.

Atenția se concentra asupra celor 120 de soldați ruși care alcătuiesc misiunea anti-Covid 19 și asupra bunurilor livrate, definite ca fiind „80% inutile”. În ultimele zile au existat mai multe proteste la Ambasada Rusiei la Roma și la Ministerul de Externe. Joi seara, Ministerul Apărării de la Moscovei a difuzat un comunicat al purtătorului de cuvânt, generalul Igor Konashenkov.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Invitatii EVZ
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: