Breedlove a spus că acelaşi scenariu pe care l-a văzut în cazul Crimeii este acum aplicat în Republica Moldova şi Transnisitria, adăugând că dacă acest conflict hibrid izbucneşte, nu va fi o problemă a NATO, ci a ţării.

"Am văzut acest scenariu aplicat în Crimeea, iar acum în estul Ucrainei. Începem să vedem acelaşi scenariu în Republica Moldova şi în Transnistria. Acest conflict hibrid, dacă izbucneşte, nu este o problemă a NATO, este o problemă internă a ţării", a spus generalul american, potrivit Mediafax.

Luni, Breedlove declara că NATO are nevoie de un cadru legal pentru a apăra ţările care nu sunt membre ale Alianţei, subliniind că Alianţa trebuie să clarifice politica sa şi în relaţia cu aceste ţări, în cazul în care sunt atacate de Rusia.

"În ultimii 12 ani, am încercat să facem Rusia un partener. Am luat decizii fundamentale, decizii structurale şi economice ţinând cont de faptul că Rusia ar fi o parte constructivă a viitorului Europei. Dar acum vedem o situaţie diferită şi trebuie să o abordăm", a spus comandantul forţelor NATO din Europa