Evenimentul Zilei > International > Gaze LACRIMOGENE și tunuri de apă în Turcia pentru a opri protestele. Oamenii au ieșit în stradă după ce partidul lui Erdogan a câștigat alegerile legislative
Gaze LACRIMOGENE și tunuri de apă în Turcia pentru a opri protestele. Oamenii au ieșit în stradă după ce partidul lui Erdogan a câștigat alegerile legislative

Gaze LACRIMOGENE și tunuri de apă în Turcia pentru a opri protestele. Oamenii au ieșit în stradă după ce partidul lui Erdogan a câștigat alegerile legislative

Ciocniri au avut loc duminică între forțele de poliție și tineri protestatari kurzi în orașul Diyarbakir (sud-est), după anunțarea rezultatelor parțiale ale alegerilor legislative din Turcia care au redat majoritatea absolută în parlament partidului președintelui Recep Tayyip Erdogan, informează AFP și Reuters.

Incidentele au avut loc în apropierea sediului Partidului Democratic al Poporului (HDP, prokurd). Conform ultimelor rezultate, formațiunea ar putea obține un procent mai mic de 10%, pragul necesar pentru a fi reprezentat în parlament, scrie Agerpres.

Câțiva zeci de tineri au improvizat o baricadă din anvelope în flăcări și protestatarii au tras numeroase focuri de armă în aer.

"Dacă HDP va rămâne sub 10% va fi război (…) ne-au furat voturile", a afirmat unul dintre ei. "Dacă HDP rămâne sub pragul (de 10%), va fi apocalipsă la Diyarbakir", a strigat un altul.

Poliția a intervenit cu tunuri de apă și gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea aflată pe străzile din jur, unde tensiunile sunt încă puternice.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.