Gaudeamus, la Timişoara

Gaudeamus, la Timişoara

Timişorenii care trec pragul Târgului de carte Gaudeamus pot învăţa cum să ruleze un joint şi care e filosofia stării „high“.

Cartea acestei ediţii, „Fratele meu cannabisul - Ghidul esenţial pentru cunoscători“, de Steven Wishnia, este lansată aici în premieră naţională de Editura Art. La un preţ cu 20 la sută mai ieftin decât în librării (48 de lei), cartea e un ghid al cărui autor plasează „iarba“ în aceeaşi categorie cu un vin fin, cu un trabuc bun sau cu un malţ rar.

Vizitatorii îşi pot alege însă titlurile preferate din oferta de zeci de mii de cărţi prezentate la Caravana Gaudeamus - carte de învăţătură. Aceasta poposeşte de miercuri până duminică în faţa Palatului Baroc din Piaţa Unirii, din Timişoara, şi reprezintă 350 de metri pătraţi ticsiţi cu cărţi aduse de 74 de edituri şi agenţii de difuzare.

Printre acestea se regăsesc nume de rezonanţă mondială şi naţională Oxford Educational Centre, Humanitas sau Nemira. Toate comercializează cărţile cu reduceri cuprinse între 10-15 şi 70 la sută.

Ne puteți urmări și pe Google News

Până vineri, târgul poate fi vizitat între orele 11.00 şi 20.00, sâmbătă între 10.00 şi 19.00, iar duminică între 10.00 şi 15.00. Accesul publicului e gratuit.

Programul manifestărilor include şi 28 de evenimente - lansări, prezentări de volume, concursuri şi tombole. Ca şi în ediţiile precedente, aici va avea loc concursul „Lectura la doi paşi“, organizat de Radio Timişoara, iar duminică vor fi decernate premiile din cadrul tombolei târgului.