Evenimentul Zilei > International > GATA, s-a întâmplat! Conflict IMENS în Orientul Mijlociu. Mai multe raiduri DEVASTATOARE au avut loc sâmbătă dimineață
GATA, s-a întâmplat! Conflict IMENS în Orientul Mijlociu. Mai multe raiduri DEVASTATOARE au avut loc sâmbătă dimineață

GATA, s-a întâmplat! Conflict IMENS în Orientul Mijlociu. Mai multe raiduri DEVASTATOARE au avut loc sâmbătă dimineață

Israelul a reacționat sâmbătă în conflictul cu Siria și Iran, susținând că cele două țări „se joacă cu focul”, precizând totodată că nu dorește o escaladare a conflictului, cu toate că este pregătit pentru orice eventualitate.

„Nu dorim o escaladare, dar suntem pregătiţi pentru diferite scenarii” iar cei care comit astfel de acte vor plăti scump, a precizat purtătorul de cuvânt al armatei, potrivit Agerpres.ro.

Mai multe raiduri israeliene au vizat ținte iraniene și siriene, după ce Israelul a interceptat o dronă, care potrivit armatei israeliene, a fost lansată de pe teritoriul sirian.

Apărarea aeriană siriană a răspuns la o „nouă agresiune israeliană”, precizează agenția de presă siriană SANA. Anterior, armata israeliană a anunțat că un avion israelian s-a prăbuşit după ce a încercat să lovească un dispozitiv iranian care lansase o dronă pe teritoriul israelian.

O serie de atacuri israeliene au vizat timp de mai multe ore zone situate la sud-vest de capitala Damasc, lovind poziții care aparțin guvernului sirian, dar și zone ale aliaților, situate în centrul țării, menționează Observatorului sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).