Evenimentul Zilei > International > Gata, de la 1 ianuarie 2020 nu va mai exista Olanda
Gata, de la 1 ianuarie 2020 nu va mai exista Olanda

Gata, de la 1 ianuarie 2020 nu va mai exista Olanda

De la 1 ianuarie 2020, Olanda nu va mai exista, ci Ţările de Jos va fi denumirea folosită în comunicările oficiale. De la ministere, departamente, universităţi la societăţi comerciale.

În 2020 nu vom mai putea spune Olanda atunci când vorbim despre Ţările de Jos. Pentru Țările de Jos denumirea folosită era Olanda în Europa și cele trei regiuni insulare din Caraibe: Aruba, Curaçao și Sint Maarten.

Deci, va trebui să spunem Olanda sau Ţările de Jos?

Foarte curând întrebarea nu va mai fi necesară. Din 2020, Ţările de Jos vor abandona denumirea de Olanda, ne spune The Independent. Scopul acestei schimbări e acela de a promova marca oficială a Ţărilor de Jos. În acelaşi timp, Olanda nu va mai fi utilizată în comunicarea oficială. Noua politică are un cost: 200.000 de euro vor fi cheltuiţi pentru această schimbare. Departamente, universităţi şi chiar şi societăţi comerciale… vor fi nevoite să utilizeze titlul oficial de la 1 ianuarie 2020. Cu această ocazie, va fi un nou logo care combină sigla NL cu o lalea portocalie.

În obiectiv, turismul

Strategia guvernului are şi un impact turistic. În mai care a trecut, Oficiul turistic olandez a anunţat că va înceta să promoveze Ţările de Jos ca destinaţie turistică din cauza supraaglomerării. Potrivit proiecţiilor citate de cotidianul britanic, numărul turiştilor în această ţară va creşte de la 19 milioane la 29 de milioane în următorul deceniu. Autorităţile vor să se concentreze pe turismul sustenabil care nu se va rezuma doar la Amsterdam, ci se va răspândi şi în alte oraşe ale ţării. Amsterdam este de fapt destinaţia preferată pentru străini, cu 17 milioane de vizitatori anual la o populaţie de abia 1 milion de locuitori.

Odată cu schimbarea numelui, guvernul vrea să unească Ţările de Jos

Olanda este în realitate o regiune a Ţărilor de Jos, dar a rămas în obicei de a se folosi şi una şi alta pentru a se referi la această ţară din nordul Europei. În această regiune, oraşele cele mai emblematice ale ţării sunt Amsterdam, Rotterdam şi Haga.  Înainte de formalizarea deciziei, unele detalii trebuie rezolvate. De exemplu site-ul oficial al Oficiului turistic naţional se numeşte holland.com.  Şi mai este o problemă: oare echipa de fotbal cunoscută ca Olanda va respecta noile reguli? Răspunsul îl vom avea la Euro 2020, de la începutul lui iunie.