Pornind de la acest aspect şi de la plângerile oamenilor care au fost refuzaţi de taximetrişti, zeci de taxiuri au fost verificate miercuri de poliţiştii din Braşov şi de cei de la Protecţia Consumatorilor, conform mytex.ro.

Au fost aplicate sancţiuni în valoare de 1.577 de lei şi s-a precizat clar că taximetriştii care refuză curse scurte vor fi amendaţi cu 20.000 de mii de lei.

De asemenea, au fost descoperite numeroase nereguli între tarifele afişate în exteriorul taxiurilor şi cele din interior.

N-au lipsit celebrele cazuri în care aparatele de taxat nu erau verificate metrologic, clienţii fiind în pericol să fie înşelaţi la preţ.

Exemplul autorităţilor din Braşov ar trebui copiat şi de cele din Bucureşti, unde cazurile în care taximetriştii refuză curse motivând că sunt fie prea scurte, fie prea lungi, fie la ore în care traficul este intens, au ajuns chestiuni la ordinea zilei.

Motivaţi de aceleaşi amenzi drastice aplicate în Braşov, poate vor înţelege şi taximetriştii din Bucureşti care este datoria lor şi că nu în fiecare zi se întâmplă să ai curse ideale.