„La momentul apelului, fata consumase deja două folii de medicamente și alcool. Pe parcursul apelului, ea a mai căutat și alte medicamente în casă. Voia să fie sigură că va ajunge la finalul pe care și-l dorea. Motivul pentru care ne-a sunat a fost acela că nu voia să moară singură. De aici și misiunea contracronometru. În fiecare secundă putea să se stingă. Nu știm ce medicamente a luat, dar putem să ne imaginăm că sunt foarte tari. De ce? Pentru că e vorba de un tratament psihiatric pe care i l-a prescris medicul. Ne-a spus că este singură, că pe ea nu o crede nimeni când spune că de șase ani de zile este abuzată sexual de tatăl său vitreg și ca atare că nu mai găsește niciun motiv pentru care ar vrea să trăiască. Oricând poate să recurgă la o nouă tentativă de suicid. Așadar, autoritățile trebuie să fie foarte atente la maniera în care gestionează acest caz. Noi vom răspunde oricărei solicitări de consiliere din partea ei. În ultimele 15-20 de minute nu mai comunica, doar psihologul nostru o mai făcea, i se auzea doar respirația. Dacă dura mai mult am fi vorbit de ea la trecut”, a declarat, pentru EVZ, Cătălina Surcel.

 

 

O adolescentă de 17 ani, din București, a sunat la Asociația Telefonul Copilului, amenințând că se sinucide fiindcă a fost violată de tatăl vitreg.

În mai puțin de 45 de minute, Serviciul 112 a localizat-o pe tânără! Polițiștii au găsit-o într-o stare precară: luase mai multe pastile, pe fondul consumului de alcool. Copila a fost dusă la spital, iar oamenii legii au declanșat o anchetă în acest caz.

„În seara de 12 septembrie, Poliţia Capitalei a fost anunţată de Asociaţia Telefonul Copilului că la acel moment se aflau în legătură telefonică cu o minoră, care le-a spus că vrea să moară, că are motive să recurgă la un gest care să conducă la acest final. Psihologul care a interacţionat cu fata a reuşit să o menţină în convorbire, răstimp în care a anunţat şi Poliţia. Imediat au fost mobilizate mai multe echipe şi au fost demarate verificări pentru identificarea locaţiei în care se afla minora. De asemenea, pentru o reacţie rapidă, doi poliţişti s-au deplasat chiar în call center, de unde transmiteau detalii echipelor din teren, orice informaţie fiind foarte importantă având în vedere că fata nu a dat detalii despre locaţia sa”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Conform România Tv, sprijinul operativ oferit de IGPR s-a dovedit decisiv, fata fiind descoperită într-un apartament de bloc situat pe raza sectorului 4. „Au fost efectuate verificări în imobil, iar poliţiştii din teren au identificat o adresă, posibil cea unde s-ar fi aflat fata care a sunat la Telefonul Copilului. Au bătut cu putere în uşă, moment în care cei aflaţi în call center le-au confirmat că este locaţia corectă, pentru că pe fondul convorbirii s-au auzit bătăile în uşă. Nu a fost necesară pătrunderea în forţă pentru că tânăra a deschis. Era conştientă, somnolentă şi într-o stare de sănătate precară. A fost transportată, cu ambulanţa, la spital, unde a rămas în grija medicilor”, mai precizează Poliţia.

Acțiunea de căutare a tinerei a necesitat angrenarea polițiștilor din 3 sectoare ale Capitalei, întreaga operaţiune durând aproximativ 45 de minute.

Din primele cercetări reiese că fata ar fi fost abuzată sexual de tatăl ei vitreg în ultimii șase ani, fapt ce a determinat-o să recurgă la gestul disperat de a-și pune capăt zilelor.