Cel care a dat viață personajului Garcea, cunoscut de toți românii, este patronul a trei pub-uri din Centrul Vechi al Capitalei. El a spus că de la izbucnirea pandemiei vânzările au scăzut drastic și se așteaptă ca acestea să scadă și mai mult în următoarea perioadă.

Actorul a mărturist că toată lumea din industria în care activează este foarte ingrijorată și va avea nevoie până la urmă de ajutor.

„Din ceea ce am vorbit cu mai mulți colegi, proprietari de baruri și restaurante din București, dar și din alte orașe ale țării, vânzările tuturor s-au prăbușit la mai puțin de jumătate în ultima săptămână, pe fondul crizei generate de epidemia de coronavirus, și preconizăm că vor scădea și mai mult, până spre 20%, în următoarele săptămâni”, a spus Mihăescu

Totodată, Mugur Mihăescu atrage un semnal de alarmă și spune că niciun bar sau restaurant nu poate rezista fără clienți mai multe luni la rând.

„Mai întâi vor falimenta cele mici, dar nici celelalte nu vor putea rezista prea mult. În acest context, fără un sprijin puternic din partea Guvernului, majoritatea celor 500.000 de angajați din HoReCa vor rămâne pe drumuri.

Gândiți-vă că vorbim de HoReCa, cel mai mare angajator din țară, după statul român. De cei 500.000 de oameni mai depind alți 2-3, pentru că și ei au familii, copii și părinți, așa că impactul pierderii locurilor de muncă va fi devastator. După ce că trăiesc cu spaima acestei molime, vor fi puși și în fața altei probleme la fel de grave, aceea de a nu-și mai putea întreține familia”, a mai spus „Garcea”, potrivit cancan.ro