Evenimentul Zilei > International > GAFĂ sau PR? Obama face cel mai CONTROVERSAT gest din tot MANDATUL
GAFĂ sau PR? Obama face cel mai CONTROVERSAT gest din tot MANDATUL

GAFĂ sau PR? Obama face cel mai CONTROVERSAT gest din tot MANDATUL

Barack Obama apare pe coperta revistei lunare "Out", care printr-o fotografie în alb și negru îi aduce un omagiu sub titlul: "Președintele nostru - aliat, erou, legendă". O premieră pentru un președinte american, relatează site-ul www.huffingtonpost.fr.

"Da, mai sunt multe de făcut (…) dar indiferent cum este abordat acest dosar, președintele și administrația sa au permis o schimbare extraordinară în viața persoanelor lesbiene, homosexuale, bisexuale și transsexuale americane", scrie revista pentru a-și justifica alegerea, potrivit Agerpres.

"Pentru cineva care la început părea evaziv — chiar jenat — asupra acestui subiect, evoluția președintelui Obama privind căsătoria pentru toți este un lucru care merită tot respectul", continuă textul.

Curtea Supremă a SUA a legiferat în luna iunie căsătoria pentru cuplurile gay în întreaga țară, o decizie istorică smulsă după mai mulți ani de dezbateri pasionate.

Multe persoane au permis să se ajungă la această decizie, "dar este incontestabil că fără angajamentul activ al celui de-al 44-lea președinte al SUA, am fi încă pe cale de a încerca să înfăptuim acest vis", conchide publicația.