Gabrile Firea face primul pas spre conducerea PSD. Reacție nervoasă a edilului

Gabrile Firea face primul pas spre conducerea PSD. Reacție nervoasă a edilului

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, este printre primii membri ai Partidului Social Democrat (PSD) care aleg să se delimiteze public de faptul că în Comitetul Executiv al partidului au fost admişi recent cinci lideri de sindicat.

Într-o postare în pagina sa de Facebook, Firea susţine că în cadrul unui Comitet Executiv a fost cerut votul pentru colaborarea cu câteva sindicate, dar nu a fost precizat faptul că liderii acestora vor deveni şi vicepreşedinţi ai PSD şi că vor avea şi drept de vot.

Firea susţine, de altfel, că nici măcar nu se ştiau numele respectivilor lideri de sindicat.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pentru copiii acestei tari care merita mai mult de la politicieni, imi voi asuma toate riscurile, consecintele si nu voi accepta compromisuri. Greselile si compromisurile i-au determinat pe romani sa aleaga intr-un numar atat de mare raul cel mai mic. Ma doare, dar ii inteleg perfect!

Asa cum am ramas doar sase in picioare, din cei 25 de semnatari ai scrisorii prin care ii solicitam dlui Dragnea sa se retraga de la conducerea PSD, pentru ca incepuse sa ne faca foarte mult rau - si in primul rand romanilor -, cu toate pedepsele pe care le-am primit fiecare in parte, asa si acum vreau sa ma delimitez printre primii in mod public fata de nesocotirea opiniei majoritatii covarsitoare a romanilor si a colegilor din partid, prin impunerea intrarii in CEX, fara votul explicit al nostru, a unor persoane, pe motiv ca acum nu mai conduc partide ci... sindicate.

Resping ferm ideea ca as fi stiut asa ceva, ca as fi fost de acord! Eram in primul rand la CEX, in campania electorala, cand ni s-a cerut votul pentru colaborarea cu cateva sindicate. Propunere votata in unanimitate. Nu s-a citit numele presedintilor acelor sindicate - unele de care nu am auzit in viata mea -, nu s-a precizat ca devin automat vicepresedinti ai PSD si ca au drept de vot in BPN si CEX, ca si cum ar fi fost votati in Congres de catre delegatii din toata tara.

Sunt dezamagita ca incepem analiza prabusirii noastre cu un astfel de gest sfidator. Nu ne putem reforma si relua legatura cu simpatizantii nostri printr-o minciuna. Aud ca si alte persoane controversate se lipesc acum, in inghesuiala si nebagare de seama, de noi. Probabil vor sa ne ingroape definitiv! Ma delimitez categoric! Doamne, chiar vreti sa iesim pe usa din dos a istoriei? #Corectitudine #Reforma #PentruOameni #PentruViitorulCopiilorNostri”, este mesajul postat de Firea.

Reacţia vine la numai câteva ore după ce liderul PSD, Viorica Dăncilă, a explicat, într-o intervenţie la un post de televiziune, după anunţarea exit-poll-urilor după cel de-al doilea tur de scrutin al prezidenţialelor 2019, ce căuta Gabriel Oprea, şeful UNPR, la sediul PSD în seara alegerilor.

Oprea fusese remarcat de presă, care a şi prezentat imagini cu acesta la sediul partidului.

„Noi am făcut un protocol de colaborare cu sindicatele, cu CNSLR Frăţia, cu Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor, am făcut cu mai multe sindicate, iar prin aceste protocoale pe care le-am semnat, liderii sindicatelor respective fac parte din Comitetul Executiv Naţional. Avem cu cinci sindicate.

Toţi liderii de sindicate au funcţie de vicepreşedinte al nivel de Comitet Executiv Naţional. Am făcut cu cinci sindicate, deci avem cinci vicepreşedinţi”, a spus Dăncilă.