Evenimentul Zilei > EVZ Special > Gabriela Scutea, atac la Codruța Kovesi! „Nu poți fi șeful unei structuri de parchet și să nu…”
Gabriela Scutea, atac la Codruța Kovesi! „Nu poți fi șeful unei structuri de parchet și să nu…”

Gabriela Scutea, atac la Codruța Kovesi! „Nu poți fi șeful unei structuri de parchet și să nu…”

Procurorul Gabriela Scutea, propunerea ministrului Justiției pentru conducerea Parchetului General, sugerează că fosta șefă a DNA a trecut cu vederea derapajele procurorului Mircea Negulescu de la DNA Ploiești.

Scutea a declarat, în fața plenului Consiliului Superior al Magistraturii, că un șef de instituție nu are cum să nu intuiască faptul că subordonații săi încalcă deontologia.

„S-a reținut în hotărârea dumneavoastră că doamna Laura Codruța Kovesi ceruse verificari privitor la procuroruul Mircea Negulescu”, a spus Gabriela Scutea.

„Comunicarea nu stiu dacă a fost fermă și tranșantă de la început”, a adăugat candidata la șefia Ministerului Public.

„Nu poți fi șeful unei structuri de parchet și să nu intuiești că ceva se întâmplă cu depășirea cadrului deonotlogic.
Acolo nu erau mai mult de 5-6 procurori, nu se putea să nu afli de tot ce făcea Mircea Negulescu”, a mai spus Gabriela Scutea în fața CSM.

Reamintim că ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a propus, după o procedură ce a inclus selecție de dosare și interviuri, șefi pentru principalele structuri ale Ministerului Public, precum Parchetul General, Direcția Națională Anticorupție și Direcția de Investigare Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.


Vești proaste pentru foștii procurori DNA Onea și Negulescu. Instanța supremă a luat decizia

Lovitură pentru procurorul „Portocală”! Anchetatorii l-au pus sub acuzare


Cei trei procurori propuşi pentru numirea la şefia Parchetului General – Gabrielei Scutea, a DNA – Crin Nicu Bologa şi a DIICOT – Giorgiana Elena Hosu,sunt audiați marți la CSM.

Procurorul Mircea Negulescu de la DNA Ploiești, alături de fostul său șef Lucian Onea, sunt subiectul mai multor dosare penale, fiind acuzați printre altele de cercetare abuzivă.


Onea și Negulescu, eșec la ÎCCJ! Instanța Supremă i-a tamponat pe oamenii lui Kovesi

Controversatul Lucian Onea (DNA Ploiești) se poate întoarce în magistratură. Decizie lCCJ