Evenimentul Zilei > Actualitate > Gabriela Firea susține că are informații-bombă. Ce ar fi provocat tragedia de la Spitalul Victor Babeș
Gabriela Firea susține că are informații-bombă. Ce ar fi provocat tragedia de la Spitalul Victor Babeș

Gabriela Firea susține că are informații-bombă. Ce ar fi provocat tragedia de la Spitalul Victor Babeș

Fostul edil al Capitalei, senatorul Gabriela Firea susține că tragedia de la Victor Babeș este cauzată de incompetență și nepăsare. Ea spune că firma care a adus tirul ATI la Spitalul Victor Babeș a refuzat să verifice instalația de oxigen, după ce medicii s-au plâns de probleme cu presiunea.

„Reprezentanții firmei care au venit cu aceste tiruri, trimise de către Ministerul Sănătății și Raed Arafat la Spitalul Victor Babeș, în momentul în care li s-a sesizat de către angajații spitalului că există o problema cu presiunea, au refuzat să vină să vadă care este motivul defecțiunii”, a declarat Gabriela Firea, luni seara, la Antena 3.

Gabriela Firea are informații că nu s-a asigurat mentenanța aparatelor

Mai mult, ea spune că instalaţia de oxigen ar fi fost instalată greșit.

„Mi se pare inacceptabil să câștigi o licitație în domeniul sănătății și să nu te gândești că pui viață oamenilor în pericol. Trebuie verificat în ce fel câștigă aceste firme licitații și apoi pun în pericol viață pacienților.

De ce nu s-a asigurat și mentenanță? Această este imensă întrebare.

Nu cei decedați sunt vinovați, nu medicii sunt vinovați, nu managementul spitalului este cel care greșește. Noi acum vorbim despre o chestiune de sistem. Cum poți să lași fără verificare, mentenanța, fără garanție tehnică, aceste tiruri de Terapie Intensivă să preia pacienți bolnavi, dar în ce fel? Tu să îi trimiți de fapt la moarte”, a mai spus Firea.

TIR-ul cu paturile de la ATI avea mai multe defecțiuni

„Doamne, ce se întâmplă cu țara noastră? Incompetența ucide! Nepăsarea ucide! Tăcerea ucide! Trei pacienți morți la Victor Babeș, după o pană de curent. TIR-ul cu paturile de ATI avea mai multe defecțiuni. În urmă cu 5 zile, instalația de oxigen ar fi fost schimbată, dar ea ar fi fost instalată greșit”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Trei pacienţi au murit, luni seară, după intrarea în stop cardio-respirator ca urmare a unei defecţiuni la instalaţia de oxigen a unităţii mobile de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti. Alte cinci persoane au fost transferate, în stare gravă, la alte spitale.

Demn de semnalat este faptul că managerul spitalului în loc să sune la 112 a sunat la ministrul Sănătății și la DSU. Cele două instituții au ținut, ore bune, secretă informația.