"Noi, consilierii municipali ai Partidului Naţional Liberal, înţelegem că, în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, PMP a trecut din opoziţie la putere, consolidând astfel majoritatea controlată de Gabriela Firea, susţinută de către PSD-ALDE, la care se adaugă acum PMP", afirmă Ciucu, într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, înaintea fuziunii PMP cu UNPR, primarul Capitalei, Gabriela Firea, beneficia de susţinerea unei majorităţi fragile, controlând 28 de poziţii în Consiliul General, opoziţiei revenindu-i 27 de locuri, iar în prezent deţine o majoritate confortabilă de 32 la 23.

"În acest context, opoziţia din cadrul Consiliului General pierde din forţa dată de numărul consilierilor aflaţi în opoziţie, ceea ce ne obligă la o activitate mult mai susţinută. Sperăm ca USB să fie de acord să ne coordonăm activitatea pentru a acoperi bine comisiile de specialitate din cadrul CGMB şi pentru a monitoriza îndeaproape activitatea puterii, pentru a preveni subordonarea totală a patrimoniului şi bugetului Bucureştiului mafiei din Ilfov, astfel consolidată", spune liberalul.