Evenimentul Zilei > Actualitate > Gabriela Firea, explicații despre numărul mare de îmbolnăviri din București
Gabriela Firea, explicații despre numărul mare de îmbolnăviri din București

Gabriela Firea, explicații despre numărul mare de îmbolnăviri din București

Autoritățile se contrazic între ele când vine vorba despre paturile disponibile în spitale.

Gabriela Firea, primarul Bucureștiului, a vorbit, astăzi, despre situația îmbolnăvirilor cu coronavirus, într-un mesaj postat pe contul de Facebook. Edilul Capitalei a explicat că orașul pe care îl administrează nu reprezintă un focar de infecție și mulți dintre pacienții care se află internați în București provin, de fapt, din alte localități.

Gabrieal Firea a mai atras atenția că 4.260 reprezintă numărul total al pacienților internați în spitalele din București de la izbucnirea pandemiei, în primăvară.

„Azi s-a anunțat „record de îmbolnăviri COVID-19 în Capitală” : 4260! Titluri mari: S-a depășit Suceava! Focar!! Nenorocire! Câtă minciună și aberație. Concret: 4.260 este numărul total de pacienți internați în spitalele din București în cinci luni, din martie și până azi (sâmbătă – n.red.).

Acum sunt aproximativ 600 de pacienți în șase spitale COVID și suport. Pacienții spitalelor din Capitală sunt din toată țară. Se transferă în București la cerere sau vin direct cu mașîna proprie ori Ambulanță”, a scris primarul Capitalei.

Ea a mai afirmat că situația este sub control și că există suficiente paturi în secțiile ATI din Capitală. De asemenea sunt și ventilatoare care pot să facă față ultimelor evenimente.

„Avem suficiente paturi normale și de ATI în Capitală, precum și ventilatoare mecanice, de asemenea cadre medicale foarte bine pregătite. Ministerul Sănătății trebuie doar să-și facă datoria și să reorganizeze resursele în interior. Spitalul Colentina trebuie redeschis pentru pacienții cronici din întreagă țară! Există resurse suficiente în spitalele de boli infecțioase pentru pacienții COVID-19”, a mai scris Firea.

Tot azi, primarul a acuzat Guvernul că dezinformează. „20 din cele 25 de ventilatoare mecanice mobile recent achizitionate de Primaria Capitalei, prin Assmb, le punem la dispozitie, pe perioada pandemiei, Ministerului Sanatatii, care zilnic transmite ca nu mai sunt paturi de ATI in spitalele din Bucuresti si nici ventilatoare mecanice.

Subliniez inca o data faptul ca raportarile Ministerului Sanatatii se refera DOAR la numarul de paturi normale si de ATI alocate in martie pentru tratarea infectiei Covid 19 in spitalele de linia 1, 2 si suport, adica 6 la numar (Victior Babes, Matei Bals, Colentina, Marius Nasta, Carol Davila, Maternitatea Bucur) si nu la TOATE paturile normale si de ATI din spitalele bucurestene, in numar de 45!!
Este de neacceptat dezinformarea pe care o face guvernul prin ministerul de resort!”, a scris Firea pe Facebook.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: