„Cred că domnul Ciolacu a vrut doar să răspundă unei întrebări care, într-adevăr, putea reprezenta şi o provocare, mai ales în această perioadă în care vorbim despre alianţe politice, în vederea prezentării în formă maximă în faţa cetăţenilor la alegerile locale.

Şi celelalte partide îşi selectează candidaţii pe care îi consideră cei mai potriviţi, îşi încheie alianţele pe care le consideră câştigătoare şi este normal ca şi noi să facem acelaşi lucru în zona noastră de eşichier politic”, a declarat Gabriela Firea, la România TV.

Potrivit acesteia, ”a fost o şarjă amicală între doi foşti colegi, poate amici” – Marcel Ciolacu şi Victor Ponta. „Practic, domnul Ciolacu nu a vrut să rămână dator cu declaraţia faţă de afirmaţia domnului Ponta şi înscrierea deja cu patru ani şi jumătate înainte în cursa pentru prezidenţiale. Am văzut că nici domnul Ponta n-a rămas dator şi a dat o replică” , a adăugat edilul Capitalei.

Vicepreşedintele PSD a remarcat că, de ani de zile, un candidat de centru-stânga n-a mai fost printre preferinţele electoratului. „Pe de alta parte, domnul Ponta a încercat această şansă, a fost la un pas de câştig, Pentru formaţiunea noastră a fost atunci într-adevăr un eşec neaşteptat pentru că, din poziţia de prim-ministru, şi un prim ministru-bun, cu rezultate, era oarecum normal să acceadă la cea mai înaltă funcţie în stat.

N-a fost să fie. E până la urmă o evaluare pe care românii o fac din considerente personale. Se pare că la acel moment românii considerau că domnul Ponta era potrivit pentru funcţia de prim-ministru, dar au avut o altă susţinere pentru poziţia de preşedinte al României. Românii sunt oameni bine informaţi, cred că fac evaluări foarte corecte în legătură cu oamenii politici, de aceea nu trebuie să-i subestimăm”, a mai spus primarul general al Capitalei.

Președintele interimar al PSD a declarat, miercuri, că se întâlnește des cu liderul Pro România, Victor Ponta, cu care discută despre o posibilă alianță. Dat fiind că Victor Ponta și-a anunțat intenția de a candida, în 2024, pentru funcția de președinte al României, Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă îl va susține.

„E unul din punctele pe care le discutăm. Domnul Ponta mi-a răspuns: <<Eu mi-am anunțat candidatura la funcția de președinte. Dacă vom face parte dintr-o alianță, este decizia alianței!>>. În acest moment, cred că cel mai bun candidat din punctul de vedere al PSD la această atât de înaltă funcție este, de departe, Gabriela Firea. ”, a spus Marcel Ciolacu.