Evenimentul Zilei > Politica > Gabriel Oprea: „Este un moment istoric în lupta împotriva corupției”
Gabriel Oprea: „Este un moment istoric în lupta împotriva corupției”

Gabriel Oprea: „Este un moment istoric în lupta împotriva corupției”

În primul interviu de după desemnare, premierul interimar a spus că susține continuarea mandatelor Laurei Codruței Kovesi la DNA și a lui Tiberiu Nițu la Parchetul General

Premierul interimar Gabriel Oprea a declarat, marți seară, la Realitatea TV că în România este un moment istoric cu privire la lupta împotriva corupției și că instituțiile abilitate și-au îndeplinit atribuțiile. „Este un moment istoric în lupta împotriva corupției și asta este clar, instituțiile statului s-au întărit foarte mult, își fac datoria. (…) România este un stat sigur, care generează stabilitate”, a precizat Oprea într- o emisiune la Realitatea TV. El s-a declarat convins de faptul că premierul Victor Ponta își va rezolva problemele pe care le are în justiție. Premierul interimar a spus, din nou, că susține continuarea mandatelor actualilor șefi ai Parchetelor, referindu-se în special la Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA, și la Tiberiu Nițu, procurorul general. „România este dată un exemplu în Europa, discut cu tot felul de demnitari din NATO pe securitate națională. România este respectată, printre altele, și pentru lupta anticorupție. Dacă oamenii aceștia sunt dați exemplu, normal că i-aș susține pe acești oameni la încă un mandat, sunt oameni care își fac datoria”, a afirmat Oprea.

Susține coaliția și pe Ponta

Totodată, liderul UNPR a mai spus că a avut, în ultimele trei săptămâni, întâlniri cu lideri ai PNL, cărora le-a explicat, „în mod civilizat”, că el își respectă mereu cuvântul dat, în situația actuală respectându-și angajamentul de a susține coaliția și pe premierul Ponta. Întrebat dacă UNPR va prelua Justiția și Agricultura, a afirmat că într-o coaliție de guvernare există permanent discuții legate inclusiv de schimburi de portofolii, iar UNPR dispune de un specialist foarte bun în agricultură, respectiv Valeriu Steriu.

„Ca un militar”

Premierul interimar a declarat că va conduce Guvernul „ca un militar” și că intenționează să își facă datoria atât timp cât prim-ministrul Victor Ponta lipsește. „Am birou și în Palatul Victoria, și la Interne. O să-l conduc (Guvernul – n.r.) ca un militar. Mai puțină politică, proceduri, vreau să fie toate avizele foarte exacte, ca la armată. Să ne facem datoria atât timp cât domnul prim-ministru Victor Ponta este plecat. Îl aștept să vină sănătos și să își reia munca”, a afirmat Oprea.

Acesta a precizat că vorbește cu Victor Ponta în fiecare zi la telefon, dar nu crede că va fi cazul să îl viziteze la Istanbul. „Nu cred că pot să plec în această perioadă. Nu că nu mi-aș dori”, a precizat Oprea.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: