Evenimentul Zilei > Politica > Gabriel Oprea este premier interimar
Gabriel Oprea este premier interimar

Gabriel Oprea este premier interimar

Președintele Klaus Iohannis a acceptat ca vicepremierul pe securitate națională să conducă Guvernul în perioada următoare

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni (ieri – n. red.), 22 iunie a.c., Decretul de desemnare a domnului Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar al Guvernului României, pe perioada imposibilității exercitării atribuțiilor de prim-ministru de către domnul Victor-Viorel Ponta”, a fost anunțul făcut de Administrația Prezidențială, aseară. Anterior, șeful statului avusese o întâlnire de circa 30 de minute cu vicepremierul Gabriel Oprea, dar nici una din părți nu a oferit vreo informație despre cele discutate.

Ponta și-a publicat fișa medicală

Tot ieri, premierul a postat pe pagina sa de Facebook o traducere în română, din limba turcă, a fișei sale medicale. „S-a hotărât externarea pacientului, care în urma controalelor efectuate nu a prezentat nici o complicație postoperatorie. I-a fost schimbat pansamentul. I s-a explicat că pansamentul trebuie schimbat o dată la două zile, că incizia nu trebuie să intre în contact cu apa și că pansamentul trebuie efectuat timp de 15 zile”, se arată în documentul postat de Ponta. Potrivit fișei, „pacientul” va fi inclus în programul de fizioterapie, care va dura patru săptămâni. Premierul a atașat postării și documentul din 19 iunie, îna intat președintelui Iohannis, prin care îl informează că a fost supus unei intervenții chirurgicale la piciorul stâng, „care nu putea fi amânată”, iar „tratamentul post operator impune în mod necesar imobilizare sub supraveghere medicală”.

Ilie Sârbu nu știe cine plătește

Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD, a explicat, ieri, că Victor Ponta nu poate călca pe picior. Întrebat cine plătește spitalizarea în Turcia, senatorul PSD a susținut că nu știe. „Nu, n-am (discutat – n.r.) și nici nu am auzit să fie vreo clinică unde se recuperează sportivi. (…) Sunt două mari spitale, la unul dintre ele a fost”, a afirmat Sârbu. El a susținut că în PSD nu s-a discutat despre numirea lui Gabriel Oprea în funcția de premier interimar. „Nu cred că lucrurile s-au făcut la întâmplare, în ordine ierarhică așa era, era vice-prim-ministru și el în mod firesc îi ținea locul de fiecare dată”, a explicat liderul senatorilor PSD.

Nu și-au mai vorbit la telefon

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seara, la Antena 3, că nu a mai vorbit cu președintele Klaus Iohannis de când acesta”, a decis să fie președintele PNL, ci nu președintele României și a ieșit la televizor să spună să plece Ponta și să vină Guvernul PNL”. „Am avut toate discuțiile, cele mai civilizate, mai umane, mai instituționale cu președintele Iohannis de la preluarea de către acesta a mandatului de președinte și până la 5 iunie, când a hotărât să fie iar președintele PNL. În loc să spună că nu se bagă în justiție, nu dă ordine în justiție să schimbe guverne, nu dă ordine Parlamentului, a avut o o atitudine total incorectă din punct de vedere instituțional”, a spus Ponta.