S-au certat la cuțite, dar de dragul unității Dreptei sunt dispuși să uite. Formarea Alianței Creștin-Liberale așea­ză alături persoane care au intrat de-a lungul timpului în conflict.

În noiembrie 2006, mai mulți lideri PNL au format „Platforma liberală”, care, ulterior, s-a transformat în Partidul Liberal Democrat. Cu acest prilej, Ludovic Orban a spus despre Theodor Stolojan, liderul platformei, că este „un fost comunist” „un om al lui Ion Iliescu”, „un fixist”. Astăzi, Stolojan, devenit între timp membru PDL, a ajuns coleg cu omul care, în 2006, l-a exclus din PNL, sarcină ce a căzut în spinarea lui Orban, care era în 2006 președintele PNL București.

Anastase vs PNL

O altă asociere stranie este accea dintre Roberta Anastase și liberali, în contextul în care aceasta și-a pierdut funcția de președinte al Camerei Deputaților, în vara lui 2012, și cu concursul PNL.

Mai mult, înainte de asta, liberalii i-au reproșat în repetate rânduri controversata numărătoare de la votarea legii pensiilor din 2010. Senatorul Puiu Hașotti chiar s-a întrecut cu gluma la o ședință comună. „Cu regret constat că încălcaţi Regulamentul, este evident că nu există cvorum. Sunt surprins şi mâhnit. Comportamentul dumneavoastră arată indubitabil că omul se trage din maimuță”,a  spus el. Ulterior, a explicat că nu se referise la Anastase.

„Slugoiul lui Băsescu”

În 2012, s-a produs un val de plecări din PDL, aflat în opoziție, spre PNL, aflat la putere. Cea mai spectaculoasă dezertare a fost cea a lui Sorin Frunzăverde, președinte al Consiliului Județean Caraș Severin, vicepreședinte al PDL și unul din apropiații lui Vasile Blaga. Între cei doi amici a avut loc, la acel moment, un schimb dur de replici.

„Sorin Frunzăverde de ce a fugit la PNL? Pentru că ar fi câştigat Vela”, a spus Blaga. „Sorin Frunzăverde, în primăvara anului 2012, era creditat cu 65% din sufragiile alegătorilor, iar rezultatele ulterioare au confirmat acest lucru. În acest context, PNL nu comentează în niciun fel neadevărurile verbale ale lui Vasile Blaga, slugoiul lui Băsescu”, a declarat Frunzăverde.

Un conflict a avut loc între Adriana Săftoiu, care acum se ocupă de comunicarea PDL, și fostul președinte al PNL, Crin Antonescu. În acel moment, Săftoiu era membru PNL, după ce plecase din PDL. „Țipete ascuțite scoate și doamna Săftoiu. Altă femeie pedistă, actualmente în PNL, moralistă second-hand achiziționată pe vremea lui Dinu Patriciu și Călin Popescu Tăriceanu”, a spus Antonescu despre Săftoiu. Ulterior, ea a spus că Antonescu are un „comportament narcisiac și egolatru”. Ca urmare a  fuziunii cei doi sunt, de voie, de nevoie, colegi.

Frății stranii s-au format și în teritoriu. Spre exemplu, la Arad, primarul Gheorghe Falcă s-a împăcat cu liberalul Mihăiță Calimente. „Minciuna e cea mai mare calitate a dumnealui”, spunea odinioară  Falcă despre Calimente, care nu i-a rămas nici el dator, făcându-l baron și corupt.