Evenimentul Zilei > Vremea > Furtunile lovesc România. Schimbări meteo de ultimă oră! Prognoza ANM
Furtunile lovesc România. Schimbări meteo de ultimă oră! Prognoza ANM

Furtunile lovesc România. Schimbări meteo de ultimă oră! Prognoza ANM

Chiar dacă temperaturile din ultima perioadă se încadrau pentru o perioadă „caniculară”, iată că ploile revin pe teritoriul României.

Joi, vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină, în zonele montane şi submontane, local în sud, centru şi est şi pe arii restrânse în rest.

Ploile vor avea mai ales caracter torenţial şi îndeosebi în intervale scurte de timp, cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 30…50 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 33 de grade.***

În Capitală, cerul va fi variabil, cu unele înnorări cel mai probabil dimineaţa şi din nou spre seară, însă condiţiile de averse şi descărcări electrice vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 30 de grade.***

La munte, vremea va fi în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină.

Ploile vor avea mai ales caracter torenţial şi îndeosebi în intervale scurte de timp, cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 30…50 l/mp. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative.

La mare, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare după-amiaza, când şi vântul va avea unele intensificări. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 şi 27 de grade, iar cele minime vor fi de 20…21 de grade.

Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 22 şi 26 de grade, scrie RomaniaTV.


Meterrologii anunță că, în această perioadă, valorile termice se vor situa ușor sub cele specifice acestei perioade în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice și nordvestice.

Temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte în nord-vest, dar și ușor mai ridicate în sud-est.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile centrale și nord-vestice, dar și ușor deficitare în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: