Evenimentul Zilei > Vremea > VREMEA ne joacă feste. FURTUNI MAJORE în toată ȚARA
VREMEA ne joacă feste. FURTUNI MAJORE în toată ȚARA

VREMEA ne joacă feste. FURTUNI MAJORE în toată ȚARA

ANM a emis, vineri, o informare de instabilitate atmosferică şi ploi moderate cantitativ pentru toată ţara, valabilă în intervalul 15-17 iulie.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o informare de instabilitate atmosferică şi ploi moderate cantitativ pentru toată ţara, valabilă în intervalul 15-17 iulie.

 

Potrivit meteorologilor, începând de sâmbătă, 15 iulie, ora 14:00, până luni, 17 iulie, ora 3:00, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice şi, pe arii restrânse, grindină şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie.

 

În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 de litri/metrul pătrat şi, pe spaţii restrânse, 35 – 40 de litri/metrul pătrat.

 

În a doua parte a zilei de sâmbătă şi în prima parte a nopţii de sâmbătă spre duminică, astfel de fenomene vor fi frecvente în regiunile nordice, nord-estice şi centrale, precum şi în zonele de deal şi de munte, şi se vor semnala local în restul teritoriului.

 

Duminică, 16 iulie, temporar va ploua, iar în cea mai mare parte a ţării vremea va fi răcoroasă.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: